Μία ανάσα πριν το καλοκαίρι και ήδη ονειρευόμαστε μια χρυσαφένια απόχρωση στην επιδερμίδα μας.

Η έκθεση στον ήλιο πρέπει πάντα να γίνεται με την κατάλληλη αντιηλιακή προστασία, ενω η σωστή ενυδάτση και κατάλληλη διατροφή μπορούν να ενισχύσυν τη διάρκεια και την ένταση του μαυρίσματός σας.

Δείτε παρακάτω ποιες τροφές μπορουν να σας βοηθήσουν στο αποκτήσετε το τροπικό μαύρισμα των ονείρων σας!

Καρότα

Περιέχουν 87% νερό, μεγάλες ποσότητες σε β-καροτένιο. Ενυδατώνουν το δέρμα και σας βοηθούν να μαυρίσετε ομοιόμορφα.

Πράσινο τσάι

Πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι το πράσινο τσάι, το τσάι του βουνού, το φασκόμηλο αντιδρούν στα δυσμενή αποτελέσματα της UV ακτινοβολίας στο δέρμα. Σας προστατεύουν από τις ακτίνες UVA και UVB, λόγω των πολυφαινολών και του αντιοξειδωτικού τους περιεχόμενου.

Ξηροί καρποί

Τα αμύγδαλα και τα φιστίκια είναι τροφές που ενισχύουν την παραγωγή μελανίνης στο σώμα. Η ουσία που τους προσδίδει αυτή την ιδιότητα είναι η τυροσίνη, που μπορούμε να βρούμε και στο σουσάμι.

Σκούρα πράσινα λαχανικά

Το μπρόκολο, το σπανάκι και το σπαράγγι είναι τα τρια λαχανικά που βοηθούν σημαντικά στην παραγωγή μελανίνης.

Βερίκοκα

Είναι πλούσια σε β-καροτένιο και λυκοπένιο. Βοηθούν τόσο στην ενίσχυση του μαυρίσματος όσο και στην αντιοξειδωτική προστασία του οργανισμού και του δέρματος

Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο δεν μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε αυτό το καφέ χρώμα που αναζητάτε τους καλοκαιρινούς μήνες, όμως μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση του μαυρίσματος. Χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο στη μαγειρική σας, απλά να είστε προσεκτικοί στην ποσότητα, γιατί έχει αρκετές θερμίδες.

Τέλος, δεν πρέπει να αγνοείτε το γεγονός ότι ο ήλιος γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος για το δέρμα και γι αυτό το λόγο οι οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποιούν ότι η ηλιοθεραπεία μπορεί να είναι πιο βλαβερή ακόμα και από το κάπνισμα.