Θεωρητικά τα πράγματα στον Παναθηναϊκό θα είναι… προσεχώς καλύτερα. Από τη μια ο Ταϊλανδός, από την άλλη το Athens Alive. Σχηματίζονται δύο δρόμοι που μπορούν να κάνουν τους Πράσινους να αισιοδοξούν ότι θα βγουν από αυτή τη δύσκολη περίοδο. Οτι θα αφήσουν πίσω μια χρονιά, που για εκείνους ισχύει το να πάει και να μην ξανάρθει. Πρακτικά; Ακούω ανθρώπους να μου λένε πως τα πράγματα καμιά φορά δεν είναι όπως δείχνουν. Και ότι δεν αποκλείεται τελικά το διοικητικό καθεστώς όχι μόνο να παραμείνει ίδιο, αλλά και να το έχει… αντιληφθεί ότι προς τα εκεί πάνε τα πράγματα.

Φωτογραφία… 16 χρόνια μετά

Σε παραλία της Αττικής βρέθηκε χθες ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Συναντήθηκε μάλιστα εκεί με έναν ένθερμο οπαδό του Ολυμπιακού, με τον οποίο είχαν βρεθεί πριν από 16 ολόκληρα χρόνια στο Καυτανζόγλειο. Στην «εκδρομή» που είχε κάνει ο Χριστοδουλόπουλος σαν οπαδός του Ολυμπιακού σε ηλικία 15 ετών. Υπήρχε εκείνη η ανάμνηση σε μια φωτογραφία που έκανε θραύση το τελευταίο διάστημα στα social media. Από χθες υπάρχει και μια ακόμη. Με τα ίδια πρόσωπα, αλλά και με δεδομένο πως ο Λάζαρος ανήκει πια στους Ερυθρόλευκους.

Εχει σφίξει το ζωνάρι

Η πρεμούρα του ΟΦΗ να βρει τηλεοπτική στέγη για τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα (ανακοινώθηκε η συμφωνία του με τη NOVA) πριν ακόμη ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στο τρέχον πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δεν είναι τυχαία. Ούτε βέβαια η απόφαση να κυκλοφορήσουν νωρίτερα τα εισιτήρια διαρκείας. Το οικονομικό ζωνάρι έχει σφίξει πολύ στο Ηράκλειο. Δεν θυμάμαι άλλωστε και πολλές ομάδες να έχουν εξασφαλίσει άνοδο και οι παίκτες τους να συζητούν για το ενδεχόμενο αποχής από τις προπονήσεις. Αυτό κι αν είναι μετάβαση από το ζεστό στο κρύο!

Τι του θύμισαν!

Το μάτι μου έπιασε επίσης τον νέο τεχνικό της Εθνικής Βόλεϊ των γυναικών, τον Ισπανό Γκιγιέρμο Ναράνχο, να χαμογελάει όταν είδε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων να έχουν πάρει θέση η Κατερίνα Γιώτα, η Τζίνα Λαμπρούση και η Στέλλα Χριστοδούλου, τις οποίες θα έχει παίκτριες στην Εθνική. Εφερε στον νου ότι πρόσφατα τον είχαν πληγώσει, γιατί με τον Ολυμπιακό απέκλεισαν την ομάδα του στη διοργάνωση του Τσάλεντζ Καπ! Λέτε να τους κάνει καψώνι με έξτρα προπονήσεις;

Ματιές στο εξωτερικό

Θα επανέλθω στο θέμα Ουζουνίδη και την αποχώρησή του από το Τριφύλλι. Γιατί δεν είναι σύνηθες να λένε όλοι τα καλύτερα λόγια, να παρουσιάζουν τούρτα-έκπληξη οι ποδοσφαιριστές, που έγραφε «είναι ο μεγαλύτερος μάγκας» και ουδείς να του κάνει πρόταση παραμονής. Κάτι συμβαίνει ή κάτι δεν έχουμε μάθει ακόμη. Ο τεχνικός φεύγει με πίκρα από τον Παναθηναϊκό, αλλά η εκτίμηση που έχει κερδίσει από το κοινό και τους ποδοσφαιριστές τον έκανε να έχει και ένα πλατύ χαμόγελο. Οσο για τη συνέχεια; Η προτεραιότητά του είναι, όπως μου λένε, να βρει μια ομάδα στο εξωτερικό. Κι αν δεν βρει δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς την… ξεκούρασή του για κάποιους μήνες.

Αλλάξτε μυαλά

Φρένο στην κακή νοοτροπία που είχε αποκτήσει η Εθνική Ανδρών του βόλεϊ θέλει να βάλει η ομοσπονδία. Μάλιστα, ο πρόεδρός της Γιώργος Καραμπέτσος ανακοίνωσε στο περιθώριο της παρουσίασης του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού Δημήτρη Ανδρεόπουλου ότι πέρα από τον στόχο πρόκρισης στα Euro 2019 και 2021, το ζητούμενο είναι να αγωνιστούν παίκτες που δεν θα έρχονται και θα φεύγουν όποτε θέλουν!

Η αλλαγή νοοτροπίας, μάλιστα, αρχίζει για την ομοσπονδία από τις πιο μικρές ηλικίες (παίδων και εφήβων), όπου πλέον απαγορεύεται να είναι ανοιχτά τα κινητά των παικτών την ώρα της προπόνησης. Σφίγγει τα λουριά ο πρόεδρος, αυτό θέλει. Τι να πω τώρα εγώ… Ο συγκεκριμένος παράγοντας ήταν παλαιότερα διαιτητής, ενώ μου λένε ότι ασχολήθηκε και με τα διοικητικά τοπικής ομάδας του Πειραιά (Μοσχάτο), εντός και εκτός, αλλά χωρίς να σκίσει…

Στρατιώτης του βόλεϊ και του ΠΑΟ

Μια που πιάσαμε το βόλεϊ, άνθρωπός μου που βρέθηκε χθες το πρωί στην παραλία και στο μοδάτο στέκι που έχει φτιάξει ο άλλοτε πρόεδρος του ΤΑΠ Παναθηναϊκός, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος, με ενημέρωσε για τα ακόλουθα στο περιθώριο της παρουσίασης των προπονητών. Αλίευσε δε την ατάκα καλού φίλου του οικοδεσπότη πως «ο Βλάσης δεν έπαψε στιγμή φέτος να ενημερώνεται και να ρωτάει για την πορεία της αγαπημένης του ομάδας, την οποία βοήθησε μαζί με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στην έξτρα ενίσχυση των ξένων». Το μυστικό γνώριζαν μόνο οι πολύ μυημένοι και αξίζει να το αποκαλύψουμε έστω και τώρα. Α, να μην ξεχάσω ότι το παρών έδωσε και ο Νίκος Ηλιόπουλος, υπέροχος πασαδόρος από το παρελθόν και παντοτινός εραστής του αθλήματος.

Μπλόκο στη Μόσχα

Το σάμπο είναι το αγαπημένο άθλημα του Πούτιν. Πρόκειται για είδος πολεμικής τέχνης («αυτοάμυνα χωρίς όπλα») και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της διοργάνωσης διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα. Οι Ρώσοι έχουν μεγάλο θέμα γιατί, όπως καταγγέλλουν μέσω της εφημερίδας «Σβέστια», το ελληνικό προξενείο στη Μόσχα αρνήθηκε να δώσει βίζα σε πέντε αθλητές της Ρωσίας επικαλούμενο ότι δεν είχαν δώσει επαρκείς πληροφορίες για το ταξίδι τους και την παραμονή τους στην Ελλάδα. Αναρωτιέμαι μήπως κρύβεται κάτι και δεν το γνωρίζουμε…

Ο Σπανούλης πρέπει να παίζει… σαράντα λεπτά!

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού δίνει το παράδειγμα σε όλους τους συμπαίκτες του. Ας καταλάβουν όμως ότι δεν γίνεται να αγωνίζεται στα όρια ο Σπανούλης και οι υπόλοιποι να παρακολουθούν. Και στην τελική, ο mister 7 δικαιούται να κάνει και ένα και δύο και τρία άσχημα παιχνίδια. Οι άλλοι όμως; Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η προχθεσινή εικόνα δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό; Και για να τα λέμε και όλα. Υποστηρίζουν κάποιοι πως ο Σπανούλης θα πρέπει να έχει λιγότερο χρόνο συμμετοχής και ότι το παιχνίδι των Ερυθρολεύκων δεν πρέπει να εξαρτάται τόσο πολύ από τον κάπτεν της ομάδας. Με την εικόνα που παρουσιάζουν πολλοί παίκτες του Ολυμπιακού, ένα είναι το σίγουρο, λέω εγώ: Ο Σπανούλης πρέπει να παίζει… σαράντα λεπτά γιατί διαφορετικά ανακύπτουν προβλήματα και μάλιστα μεγάλα. Δεν γίνεται, ωστόσο, να τα περιμένουν όλα από τον αρχηγό τους οι Ερυθρόλευκοι. Τι άλλο να κάνει δηλαδή ο Σπανούλης;