Θλιβερή για όλους χαρακτήρισε τη σημερινή διαδικασία στη Βουλή ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, τονίζοντας ότι τα στοιχεία που συνέλλεξε η επιτροπή είναι ατεκμηρίωτα.

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι μέσα από αυτή την υπόθεση, δοκιμάστηκε και ο θεσμός των προστατευόμενων μαρτύρων, ο οποίος δεν λειτούργησε σωστά.

«Έχω προτείνει στις περιπτώσεις μεγάλων έργων και προμηθειών να υπάρχει παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, κάτι που θα έλυνε όλα τα προβλήματα» είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, τονίζοντας πως τα δύο κόμματα επιλέγουν «να θέλουν μόνα τους την εξουσία».

«Βάζουν την εξουσία πάνω από όλα» σημείωσε ο κ. Λεβέντης, ζητώντας διακομματικό έλεγχο των υπουργείων για να μην υπάρχουν περιπτώσεις διαφθοράς.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αναφέρθηκε στην οικονομική πορεία της χώρας και την πολυδιαφημιζόμενη από την κυβέρνηση έξοδο της χώρας από το μνημόνιο, καθώς και στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, σημειώνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα ζήταγαν από την Τουρκία τη «διευκόλυνση» που ζητούν από τη δική μας για επίσπευση της διαδικασίας.

«Αν δώσετε, με οποιονδήποτε τρόπο, το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια θα είναι μεγάλο λάθος» συμπλήρωσε ο κ. Λεβέντης, τονίζοντας ότι ο κάθε βουλευτής φέρει και την προσωπική του ευθύνη πέρα από την κομματική.

«Η Βουλή έχει γεμίσει επώνυμους, ηθοποιούς και τραγουδιστές και δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τις σοβαρές καταστάσεις» κατέληξε ο κ. Λεβέντης, κατηγορώντας ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία για τον τρόπο που επιλέγουν τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στα ψηφοδέλτιά τους.