Συγκλονιστικές είναι οι καταθέσεις των μαρτύρων της πολιτικής αγωγής στην πολύκροτη δίκη που αφορά το θάνατο της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη, το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου 2011, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Η δίκη διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθονταν σήμερα ο ένας από τους δύο νεαρούς που διασκέδαζαν μαζί με τη Στέλλα, εκείνο το Μεγάλο Σάββατο και οι δύο ειδικευόμενοι γιατροί που υπηρετούσαν το 2011 στο Τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών.

Τον Δεκέμβριο του 2017 είχαν πρωτοδίκως καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεως με ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή. Αντιμετωπίζουν εκ νέου σε δεύτερο βαθμό, τις κατηγορίες.

Να σημειωθεί ότι ο άλλος νεαρός που ήταν στην παρέα με την Στέλλα, 30 ετών σήμερα, είχε κριθεί ένοχος για την πράξη του βιασμού και καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή. Είναι δηλαδή ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Το κλίμα ήταν σήμερα ιδιαιτέρως φορτισμένο λόγω της κατάθεσης της μητέρας της 16χρονης Στέλλας, της θείας της και ενός σεκιουριτά από το μαγαζί που διασκέδαζε το 2011 η Στέλλα με τους φίλους της.

Τι λέει η μητέρα

Η μητέρα της άτυχης Στέλλας υποστήριξε ότι εκείνη την ημέρα δεν υπήρχαν γιατροί στο Νοσοκομείο για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στην κόρη της.

Είχαν κανονίσει με την Στέλλα να πάνε στην Εκκλησία το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου για να κοινωνήσουν. Η Στέλλα φαίνεται ότι πείστηκε από δύο φίλους της να βγουν εν αγνοία των γονιών της. Το πρωί η Στέλλα έλλειπε από το κρεβάτι της. Δεν ήξεραν που ήταν. Της έστειλε μάλιστα ένα sms όπου της έγραψε: «Στέλλα που είσαι; Βρες μια καλή δικαιολογία…». Ειδοποιήθηκε αργότερα από το Νοσοκομείο για την εισαγωγή της κόρης της. Έτρεξε αμέσως, όπου την ενημέρωσαν ότι έγινε εισαγωγή της Στέλλας με οξεία μέθη, κατόπιν υπέστη ανακοπή και οι γιατροί την επανέφεραν και τέλος υπέστη εγκεφαλικό οίδημα. Ειδοποίησε αμέσως τον σύζυγό της, τον ενημέρωσε για την κατάσταση της Στέλλας, με δραματικό τρόπο: «Έλα γρήγορα, το παιδί πεθαίνει».

Όταν πλησίασε την κόρη της συνειδητοποίησε την κρισιμότητα της κατάστασης. Το κεφάλι της Στέλλας ήταν πρησμένο … «σαν υδροκέφαλο». Δεν μπορούσε να την αναγνωρίσει, ενώ την είχαν αφήσει στο διάδρομο για να την προσέχουν υποτίθεται οι γιατροί, ενώ γιατροί δεν υπήρχαν καθόλου στο Νοσοκομείο, ούτε νοσηλευτικό προσωπικό.

Τη στιγμή που ένας εκ των δικηγόρων τους κατέθεσε στην αίθουσα φωτογραφίες της Στέλλας, που τραβήχτηκαν εκείνο το πρωί, η μητέρα δεν άντεξε και λύγισε, ξεσπώντας σε λυγμούς!

Η δίκη διακόπηκε το απόγευμα και θα συνεχιστεί αύριο το πρωί, ενώ οι κατηγορούμενοι είχαν στο πλευρό τους συναδέλφους τους γιατρούς και τις Ενώσεις γιατρών Ρεθύμνου και Χανίων. Πρόκειται για την πέμπτη προσπάθεια εκδίκασης της υπόθεσης σε 2ο βαθμό καθώς η δίκη έχει αναβληθεί ήδη τέσσερις φορές.

Διαβάστε εδώ αναλυτικό ρεπορτάζ