Οι αξιοσημείωτες διεργασίες των τελευταίων ωρών στους κόλπους των αστρολόγων στο εξωτερικό, που πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις εκκινούν από σημαντικές κοσμολογικού χαρακτήρα ανακαλύψεις, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αλλαγές στον παγκόσμιο ζωδιακό χάρτη.

Οι ανακαλύψεις αυτές που σχετίζονται τόσο με τον εντοπισμό φαινομενικά παρεμφερών με τη Γη πλανητών, (εξωπλανήτες) οι οποίοι περιφέρονται γύρω από ήλιους όπως συμβαίνει με τη Γη αλλά και ηλιακών συστημάτων σε άλλους γαλαξίες καθώς και αρχέγονων ήλιων στις εσχατιές του Σύμπαντος, δημιουργούν έντονο προβληματισμό για τους κανόνες που έχουν θεσπιστεί στην αστρολογία και ορίζουν τις γενικότερες τάσεις και τα συμπεριφορικά χαρακτηριστικά των ζωδίων, τα οποία καθορίζονται σε γενικές γραμμές από τον συσχετισμό των ουρανίων σωμάτων στο δικό μας ηλιακό σύστημα.

Το περίγραμμα του προβληματισμού, όπως το θέτουν τις τελευταίες ώρες ξένοι αστρολόγοι, και το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε επανεκτίμηση των σημερινών ζωδιακών δεδομένων με συνακόλουθη την ανάγκη κατάρτισης ενός νέου – συμπαντικού ζωδιακού χάρτη που να περιλαμβάνει περισσότερα ζώδια και χαρακτηριστικά, εδράζεται σε μερικές ενδεικτικές παραμέτρους.

Κίνηση πλανητών

Λένε οι ειδικοί πως το ζώδιο κάθε ανθρώπου, ανάλογα με την ημερομηνία γέννησης του, επικαθορίζεται από δεδομένα που έχουν σχέση με την κίνηση των πλανητών, τις αποστάσεις μεταξύ τους ή σε σχέση με άλλα ουράνια σώματα, τον Ήλιο, τους αστερισμούς. Καθένας από τους πλανήτες επηρεάζει ένα ζώδιο και όλοι μαζί επηρεάζουν την γήινη βιόσφαιρα και ειδικά στην περίπτωση που μας ενδιαφέρει, τους ανθρώπους και την εξέλιξή τους.

«Το θέμα είναι ότι τον τελευταίο καιρό αρχίζουμε και έχουμε τη υποψία ότι το ηλιακό μας σύστημα που είναι η μήτρα της ζωής στη Γη αφού μέσα από τις αέναες αλληλεπιδράσεις του ζούμε και πορευόμαστε εμείς οι άνθρωποι, μπορεί εν τέλει να μην είναι ένα απομονωμένο σύστημα, αυτόνομο μέσα στο Σύμπαν αλλά να βρίσκεται σε διαρκή αλληλεξάρτηση με άλλα συστήματα, μέρη των οποίων ανακαλύπτουν καθημερινά οι αστροφυσικοί, με αποτέλεσμα αυτές οι διαγαλαξιακές σχέσεις να μας επηρεάζουν και εμάς με τρόπο που δεν είχαμε αντιληφθεί μέχρι τώρα ή δεν ήμασταν σε θέση να εξακριβώσουμε».

Μυστήριο

Ετσι λοιπόν για παράδειγμα, βάσει αυτού του συλλογισμού που είναι κοινός στις τάξεις αστρολόγων, τα άστρα στους αστερισμούς οι οποίοι λαμβάνονται σοβαρά υπ’όψιν στη σύνταξη των ωροσκοπίων, πέραν παλιότερων προβληματισμών για το αν η εικόνα που βλέπουμε στον ουρανό με τις θέσεις τους είναι η σωστή η όχι, μιας και το φως τους κάνει χρόνια να φθάσει στη Γη, αποκτούν αυτομάτως νέο ενδιαφέρον και μυστήριο, καθώς γίνεται κατανοητό με τις σύγχρονες παρατηρήσεις, ότι ο τρόπος που έχουν επηρεάσει τη Γη ή αναμένεται να την επηρεάσουν μέσω διαφόρων φαινομένων, δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο το ζωδιακό χάρτη.

«Ο,τι συμβαίνει στο κλειστό μας ηλιακό σύστημα, συμβαίνει και αντίστοιχα συστήματα και σε άλλα σημεία του Σύμπαντος. Οι γνώσεις που αποκτιούνται για το τι γίνεται εκεί, μας επιτρέπει να αποκτήσουμε καλύτερη εικόνα πάνω στο αντικείμενο της αστρολογίας αναδιφώντας σε λεπτομέρειες που μπορεί να μας οδηγήσουν σε ασφαλέστερες προβλέψεις».