Άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας εισέβαλαν στο γραφείο του πρακτορείου Ria Novosti- Ukriaina στο Κίεβο για να πραγματοποιήσουν έρευνες, ενώ συνελήφθη ο διευθυντής του ιστότοπου του ρωσικού πρακτορείου στην Ουκρανία (Ria Novosti-Ukriaina) Κιρίλ Βισίνσκι.

Ταυτόχρονα η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι αποκάλυψε τη δραστηριότητα «ενός δικτύου μιντιακών μέσων που ελέγχονται από την Ρωσική Ομοσπονδία» τα οποία χρησιμοποιούνταν «στο πλαίσιο του υβριδικού πληροφοριακού πολέμου κατά της Ουκρανίας». Από την πλευρά της η γενική εισαγγελία της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος τύπου της εν λόγω εποπτική αρχής Λαρίσα Σαγκάν, κατηγορεί το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο «Η Ρωσία Σήμερα» (Russia Today) για «υπονομευτική δραστηριότητα».

Η Διευθύντρια του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου «Η Ρωσία Σήμερα» και του τηλεοπτικού δικτύου RT Μαργαρίτα Σιμονιάν θεωρεί ότι οι ενέργειες αυτές του Κιέβου συνιστούν την εκδίκηση του Κιέβου για την κατασκευή της γέφυρας της Κριμαίας, την οποία εγκαινίασε σήμερα ο πρόεδρος Πούτιν. Ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου «Η Ρωσία Σήμερα» Ντμίτρι Κισιλιόφ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση του Βισίνσκι.

Στην συνέχεια έγινε γνωστό ότι ενδέχεται να έχει συλληφθεί από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας και ο διευθυντής του Ria Novosti στο Κίεβο Αντρέι Μποροντίν καθώς δεν είναι δυνατή η επικοινωνία μαζί του, όπως δήλωσε ο υποδιευθυντής του πρακτορείου Ντμίτρι Γκορνοστάγιεφ. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι δυνατή και η επικοινωνία με τον Βισίνσκι, ενώ ανέφερε ότι η δημοσιογράφος Λουντμίλα Λισένκο στο διαμέρισμα της οποίας οι άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας πραγματοποίησαν έρευνα δεν συνελήφθη και πως μια ακόμη δημοσιογράφος βρίσκεται στα γραφεία του Ria Novosti-Ukiaina

Η πρεσβεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ουκρανία ζήτησε από το Κίεβο να σταματήσει τις διώξεις κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης και να αφήσει ελεύθερο τον Κιρίλ Βισίνσκι