Το ρολόι έδειχνε 8.26 π.μ ώρα Νεπάλ. Ηταν η στιγμή που ο 70χρονος Κινέζος Σια Μπογιού έγινε ο πρώτος άνθρωπος με ακρωτηριασμένα και τα δύο του πόδια που πατούσε στην κορυφή του Εβερεστ από την πλευρά του Νεπάλ. Ο Σια Μπογιού έχασε και τα δύο του πόδια κάτω από το γόνατο όταν υπέστη κρυοπαγήματα στην πρώτη του προσπάθεια να ανέβει στο Εβερεστ, το 1975, ως μέλος της κινεζικής ορειβατικής ομάδας.

Προσπάθησε ξανά το 2014, αλλά μια χιονοστιβάδα σκότωσε 16 Σέρπα. Το 2015, όταν προσπαθούσε εκ νέου να ανέβει στο Εβερεστ, σεισμός 7,8 ρίχτερ συγκλόνισε το Νεπάλ αφήνοντας πίσω του 9.000 νεκρούς. Η τελευταία του προσπάθεια το 2016 διεκόπη λόγω κακοκαιρίας.  

«Αγαπώ το βουνό. Θα παλεύω γι’ αυτό σε όλη μου τη ζωή» δήλωσε στο «Time» πριν ξεκινήσει την τελευταία του προσπάθεια.

Ο πρώτος ορειβάτης με ακρωτηριασμένα πόδια που ανέβηκε στο Εβερεστ από την πλευρά του Θιβέτ είναι ο Νεοζηλανδός Μαρκ Ινγκλις το 2006.

Η επιτυχία του Σια θα πιέσει την κυβέρνηση του Νεπάλ να αλλάξει στάση απέναντι στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και ακρωτηριασμένους που θέλουν να επιχειρήσουν να ανέβουν στο Εβερεστ. Στις 28 Δεκεμβρίου αποφάσισε να τους απαγορεύσει την ανάβαση στο βουνό για να περιοριστούν τα ατυχήματα και ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους.

Τρεις μήνες μετά το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας ανέστειλε την απόφαση της κυβέρνηση μέχρι να εξετάσει το θέμα διεξοδικά, γεγονός που επέτρεψε στον Σια να πραγματοποιήσει το μεγάλο του όνειρο.