Λίγός καιρός έχει μείνει πριν ανοίξει τις πύλες της στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2018».

Και φέτος, στη σημαντικότερη ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, από τις 4 ως τις 8 Ιουνίου πρωταγωνιστεί το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές περισσότερες από 1.850 εταιρείες θα εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη φετινή διοργάνωση και οι επισκέπτες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 22.000.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2018 είναι για ακόμα μία φορά εδώ, αποδεικνύοντας την αντοχή, τη δέσμευση για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τη δυναμική της ναυτιλίας μας αλλά και της χώρας μας».

Όπως προσθέτει, τα επιτεύγματα της ελληνικής ναυτιλίας είναι σημαντικά, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και την ευημερία όλων των εθνών. Εξάλλου, τονίζει ότι ο ελληνόκτητος στόλος εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση διεθνώς, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 20% του παγκόσμιου στόλου (σε όρους χωρητικότητας dwt), συμπεριλαμβανομένου ποσοστού 30% των δεξαμενοπλοίων και 22% των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου, ενώ περίπου το ήμισυ της συνολικής μεταφορικής ικανότητας του στόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ελληνικής ιδιοκτησίας».

«Τα Ποσειδώνια 2018 σύντομα θα ανοίξουν τις πόρτες τους σε εκθέτες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αυτήν τη γιορτή της ναυτιλιακής βιομηχανίας, που αποτελεί και μοναδική ευκαιρία τόσο για την παρουσίαση των πιο πρόσφατων τεχνολογικών και άλλων ναυτιλιακών καινοτομιών, όσο και για τη δημιουργία στέρεων συνεργασιών. Είναι αναμφισβήτητα το πιο αναγνωρισμένο διεθνές γεγονός για την παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που η χώρα μας είναι η γενέτειρά του» επισημαίνει ο κ. Βενιάμης.