Μια κινηματογραφική ξενάγηση στην Πλάκα που θα ταξιδέψει τους συμμετέχοντες στον χρόνο μέσα από ταινίες που γυρίστηκαν στα σπίτια και στα σοκάκια της κάτω από την Ακρόπολη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2018.

Ένας περίπατος με αφετηρία την εποχή που γυρίστηκε ο «Μεθύστακας» μέχρι την πρόσφατη ταινία «Μικρή Τυμπανίστρια» του Chan-Wook Park. Κατά την διάρκεια του περιπάτου που διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πώς μια γωνιά της Πλάκας μετατράπηκε σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης στην ταινία «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου, ποιο ήταν το κινηματογραφικό σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, πού «έζησε» ως ήρωας μερικών από των πιο γνωστών κινηματογραφικών ταινιών του ο Ορέστης Μακρής, πού τραγούδησε η Πόπη Αστεριάδου και πού είπε ο Δημήτρης Χορν «Αλίμονο στους νέους».

«…Φυσικά δεν θα ξεχάσουμε την οικογένεια Κοκοβίκου, ούτε τις αμίμητες σκηνές με το Νίκο Σταυρίδη, τον Κώστα Χατζηχρήστο, τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Βασίλη Αυλωνίτη κι άλλους κορυφαίους κωμικούς ηθοποιούς», αναφέρουν οι διοργανωτές προσθέτοντας ότι μετά το τέλος της ξενάγησης οι συμμετέχοντες θα δουν αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες που γυρίστηκαν στην Πλάκα.

Η συμμετοχή στον περίπατο κοστίζει 10 ευρώ και το εισιτήριο περιλαμβάνει επίσης δωρεάν είσοδο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%