Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, στις 799,37 μονάδες, έκλεισε χθες ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 2,04%. Για μία ακόμα συνεδρίαση η εταιρεία Folli Follie είδε τη μετοχή της να πέφτει κατά 10,5%, στον απόηχο της αποβολής της από τον δείκτη MSCI Standard Greece.

 Ωστόσο σε καθοδική τροχιά κινήθηκαν και οι τραπεζικές μετοχές, με αυτές της Εθνικής και της Πειραιώς να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 7,59%, και τη μετοχή της Eurobank να ακολουθεί με πτώση 4,39%.

Αν και αναμενόμενη, η διαγραφή της μετοχής της Folli Follie από τον δείκτη MSCI Standard Greece στην οποία προχώρησε η MSCI, χωρίς να την αντικαθιστά όμως με κάποιον άλλον τίτλο, δημιούργησε νέες πιέσεις στη μετοχή της εταιρείας. Πλέον ο ελληνικός δείκτης της Morgan Stanley θα απαρτίζεται από οκτώ μετοχές, και συγκεκριμένα τις μετοχές της Alpha Bank, του OTE, του ΟΠΑΠ, της Εθνικής Τράπεζας, του Jumbo, της Πειραιώς, της Εurobank και του Τιτάνα. Σύμφωνα με την τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών MSCI, πλέον η μετοχή της Folli Follie προστίθεται μαζί με τη μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στον MSCI Small Cap, από τον οποίο διαγράφεται η μετοχή των Ελληνικών Πετρελαίων. Οι αλλαγές στους δείκτες θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιουνίου.

ΕΛΕΓΧΟΣ. Την ίδια ώρα, μετά και τον ορισμό ως ανεξάρτητου ελεγκτή από τη Folli Follie, για τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, της εταιρείας ΕΥ, οι ελληνικές χρηματιστηριακές αρχές συνεχίζουν τον έλεγχο. Μάλιστα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει τη δημοσιοποίηση αναλυτικών στοιχείων των τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας, όπου απεικονίζονται τα διαθέσιμα κεφάλαια της εταιρείας Folli Follie και των θυγατρικών της.