Σοβαρά επεισόδιο που προκαλούν τρόμο για το τι θα μπορούσε να συμβεί απόψε στον αγώνα ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, συνέβησαν χθες το βράδυ στην Αθήνα. Χούλιγκανς μετέτρεψαν το κέντρο σε πεδίο μάχης καθώς οι συμπλοκές ήταν εκτεταμένες, τόσο μεταξύ οπαδών όσο και με τους αστυνομικούς, με επίκεντρο την πλατεία Καραϊσκάκη, όπου βρίσκονται γραφεία συνδέσμου οπαδών του ΠΑΟΚ, και την πλατεία Κάνιγγος.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την πλατεία Καραϊσκάκη και επεκτάθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία Κάνιγγος. Η ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων θύμιζε… Συρία με περισσότερες από 100 μολότοφ να καίνε τα πάντα και τους χούλιγκανς να σπάνε τα πάντα. Ούτε ασθενοφόρα δεν μπορούσαν να περάσουν για να παραλάβουν τραυματίες.


Πέτρες και μολότοφ από τους κουκουλοφόρους οπαδούς, χημικά από την αστυνομία και βομβίδες κρότου-λάμψης συνέθεσαν εκρηκτικό μείγμα, κάνοντας αφόρητη την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων.


Φωτιές, καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, κομμάτια τσιμέντου και άλλα αντικείμενα στους δρόμους και τα πεζοδρόμια άφησαν οι βάνδαλοι στο πέρασμά τους από το κέντρο της Αθήνας, που μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. 

Τραυματίστηκαν ελαφρά δυο αστυνομικοί, και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προσαγωγές ή συλλήψεις.


Στην πλατεία Καραϊσκάκη

Νωρίτερα, είχαν ξεσπάσει σοβαρά επεισόδια στην πλατεία Καραϊσκάκη μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και των ΜΑΤ.

Ομάδα περίπου 200 ατόμων που είχαν συγκεντρωθεί στον σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ για «περιφρούρηση» του χώρου, ενόψει του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος το Σάββατο με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έφυγαν από το σημείο και κατευθύνθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου επιτέθηκαν με φωτοβολίδες και μολότοφ κατά των αστυνομικών. Στη συνέχεια αποχώρησαν και επέστρεψαν στον σύνδεσμό τους.

Αλλες πληροφορίες ανέφεραν ότι οπαδοί προσπάθησαν να πάνε μέχρι τον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ κοντά στην Ομόνοια, όπου βρίσκονταν αρκετοί οπαδοί της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Υπήρξαν συμπλοκές και κυνηγητό αλλά παρενέβη η αστυνομία και, προς στιγμήν, αποκαταστάθηκε η τάξη διότι στη συνέχεια οι οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Και όλα αυτά λίγες ώρες από την έναρξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ με χιλιάδες αστυνομικούς να είναι στο πόδι καθώς φοβούνται επανάληψη των πρωτοφανών επεισοδίων που έγιναν πέρυσι στο Βόλο, πάλι στον τελικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, όπου υπήρξαν και σοβαροί τραυματισμοί.