Ενας τελικός που έχει απ’ όλα είναι ο φετινός ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ.

Κατ’ αρχάς, το ΟΑΚΑ θα είναι μισοάδειο με τόσες κενές εξέδρες και τόσα λίγα εισιτήρια που διατέθηκαν. Κατά δεύτερον, ο Περέιρα και η ΚΕΔ (η ΕΠΟ, δηλαδή) αποφάσισαν ξαφνικά να φέρουν ξένο διαιτητή! Στο φινάλε της σεζόν, αφού τελείωσε το πρωτάθλημα, και ενώ εδώ και μήνες ο Ολυμπιακός ζητούσε ξένους διαιτητές αλλά δεν τον άκουγε κανένας. Εντός της ημέρας θα έχουμε και το όνομα του αλλοδαπού ρέφερι.

Στα αστυνομικά μέτρα τώρα, ευρείας κλίμακας συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία θα διατρέχει τον άξονα από την Βόρεια Ελλάδα μέχρι το γήπεδο του ΟΑΚΑ προβλέπει ο σχεδιασμός των επιτελών της ΕΛ.ΑΣ. για το δίχτυ ασφαλείας που θα σχηματισθεί για τον τελικό.

Οι ιδιαιτερότητες λόγω της μεγάλης γεωγραφικής ακτίνας την οποία προβλέπεται να καλύψουν τα μέτρα ασφαλείας, όπως και οι δυσκολίες εξαιτίας του τεταμένου κλίματος, αποτελούν τις μεγάλες προκλήσεις για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων με σκοπό την αποφυγή εκτρόπων.

Στα επιτελεία σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός, οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις καθώς το βεληνεκές και η δυναμική των μέτρων τόσο αριθμητικά όσο και ποιοτικά αναμένεται να ξεπεράσουν και τα μέτρα σε επετείους Πολυτεχνείου. Αξιολογούνται με ακρίβεια όλες οι παράμετροι και το πρώτο πλαφόν στον όγκο των δυνάμεων που θα επιχειρήσουν προβλέπει την κινητοποίηση 5.000 αστυνομικών.

Μεγάλο αγκάθι αποτελεί αναμφισβήτητα η μαζική μετακίνηση φιλάθλων από τη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό έχει ως συνέπεια τη διασπορά αστυνομικών δυνάμεων καθώς τα μέτρα θα αρχίσουν με την αναχώρηση των φιλάθλων από την Βόρεια Ελλάδα μέχρι να καταλήξουν στο ΟΑΚΑ. Στον σχεδιασμό προβλέπεται αστυνομική συνοδεία στο κομβόι των μισθωμένων πούλμαν μέχρι να σταθμεύσουν στο προκαθορισμένο σημείο της Εθνικής Οδού. Από εκεί γίνεται προσπάθεια στη μετακίνησή τους προς το ΟΑΚΑ να υπάρχει αστυνομική συνοδεία, ανά 10-15 πούλμαν. Ισχυρά μέτρα θα ληφθούν και σε κομβικά σημεία της Αθήνας. Σε κλοιό ασφαλείας θα βρίσκονται και γραφεία συνδέσμων, όπως του ΠΑΟΚ στην οδό Μαινάνδρου.

Ο βασικός στόχος της Αστυνομίας είναι η μετακίνηση και στη συνέχεια η αναχώρηση φιλάθλων από το γήπεδο να γίνει οργανωμένα. Το ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θυμίζει οχυρό και εκεί θα πέσει το κύριο βάρος των ιθυνόντων.