Στη φυλακή οδηγήθηκαν ακόμη δύο μέλη του κυκλώματος της παράνομης διακίνησης φαρμάκων.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, κρίθηκαν προφυλακιστέοι 70χρονος Αιγύπτιος που φέρεται ότι ήταν ο «εγκέφαλος» του μεγάλου κόλπου που ζημίωσε εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία κι ένας ακόμη συμπατριώτης του που κατηγορείται για άμεση συνέργεια στην απάτη.

Έτσι, συνολοκά οδηγούνται στη φυλακή έξι κατηγορούμενοι μετά τις τέσσερις προφυλακίσεις που αποφασίστηκαν προχθές για τη διαχειρίστρια του φαρμακείου στην Καλλιθέα, τις δύο νοσηλεύτριες του Λαϊκού και ένα συνταξιούχο νοσηλευτή του ίδιου νοσοκομείου.

Για δύο πάντως κατηγορουμένους, έναν γιατρό και έναν ιδιοκτήτη φαρμακαποθήκης υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα για την προφυλάκισή τους. Και οι δύο παραμένουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό μέχρι να αποφανθεί το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο . Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέρ της προφυλάκισής τους τάχθηκε ο εισαγγελέας ενώ η ανακρίτρια ζήτησε να τους επιβληθούν περιοριστικοί όροι.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος γιατρός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους καθώς στις δύο επιβαρυντικές για αυτόν συνταγογραφήσεις ισχυρίστηκε ότι τις υπέγραψε επειδή του το ζήτησε ο συγκατηγορούμενος συνάδελφός του που δεν είχε το δικαίωμα υπογραφής σ’ αυτές, επειδή δεν ήταν διευθυντής. Τον ισχυρισμό του αυτό φέρεται να επιβεβαίωσε και ο συγκατηγορούμενός του γιατρός υποστηρίζοντας ότι του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει.

Όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με πληροφορίες, αφέθηκαν ελεύθεροι με όρους.

Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου που φέρεται ότι συμμετείχε στο κύκλωμα. Είναι ο 22ος κατηγορούμενος στην υπόθεση και συνελήφθη κοντά στα δικαστήρια.