Τουλάχιστον εννέα μαχητές προσκείμενοι στο καθεστώς της Συρίας σκοτώθηκαν το βράδυ της Τρίτης όταν ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν τομέα κοντά στη Δαμασκό, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Εννιά μαχητές που ανήκαν στους ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης ή σε σιιτικές φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις σκοτώθηκαν» στον τομέα Κίσουα, υποστήριξε, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο διευθυντής αυτής της ΜΚΟ, Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι «αποθήκες όπλων που χτυπήθηκαν ανήκουν στους ιρανούς Φρουρούς της Επανάστασης», οι οποίοι έχουν ταχθεί, στον πόλεμο που μαίνεται στη Συρία από το 2011, στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Νωρίτερα, το κρατικό συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε ότι οι συριακές ένοπλες δυνάμεις αναχαίτισαν το βράδυ της Τρίτης δύο ισραηλινούς πυραύλους που είχαν στόχο περιοχή κοντά στη συριακή πρωτεύουσα.

«Αναχαιτίστηκαν δυο πύραυλοι»

Συστοιχίες του συστήματος «αντιαεροπορικής άμυνας αναχαίτισαν δύο ισραηλινούς πυραύλους που είχαν εκτοξευθεί εναντίον (του τομέα) Κίσουα και τους κατέστρεψαν», ανέφερε το SANA.

Το πρακτορείο είχε κάνει αρχικά λόγο για «εκρήξεις» στην περιοχή αυτή, ενώ η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα που έδειχναν φλόγες, καθώς, όπως ανέφερε, προκλήθηκε πυρκαγιά από την καταστροφή των δύο πυραύλων.

Το Ισραήλ δεν έχει κάνει επίσημα κανένα σχόλιο για τα δημοσιεύματα αυτά.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που αυτός ο τομέας στα νοτιοδυτικά της Δαμασκού έγινε στόχος. Το Ισραήλ έχει ήδη βομβαρδίσει στρατιωτικές θέσεις εκεί, συμπεριλαμβανομένης αποθήκης όπλων τον Δεκέμβριο.

Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια, και ειδικά μετά το 2017, πολυάριθμες επιδρομές στη Συρία εναντίον δυνάμεων του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ και της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Το Ισραήλ και η Συρία επισήμως δεν έπαψαν ποτέ να βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση.