Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 χρόνων ο Κώστας Λιάσκας (φωτογραφία), που υπήρξε ο μακροβιότερος πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ). Ο Κώστας Λιάσκας σφράγισε με την παρουσία του το ΤΕΕ αλλά και την κεντρική πολιτική σκηνή. Επί 24 χρόνια βρέθηκε στη διοίκηση του Επιμελητηρίου, από τα οποία τα 14 στη θέση του προέδρου, ενώ διετέλεσε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ (στην

υπηρεσιακή κυβέρνηση Γρίβα και στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα).

Ο εκλιπών ήταν από τους πρωτοστάτες και στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, από το 1990 ως μέλος της Επιτροπής Διεκδίκησης των «Ολυμπιακών Αγώνων 1996» και στη συνέχεια, την περίοδο 1995-1997, ως αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», ενώ το 2000 υπήρξε μέλος του ΔΣ της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων.

Αποφοίτησε με δίπλωμα πολιτικού μηχανικού από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1964. Ακολούθησε και ολοκλήρωσε το 1971 μεταπτυχιακές σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Σπουδών (πρώην ΑΣΟΕΕ), στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

«Ο Κώστας Λιάσκας με το συνδικαλιστικό και επαγγελματικό του έργο αποτέλεσε εμβληματική μορφή της σύγχρονης ιστορίας του ΤΕΕ και των ελλήνων διπλωματούχων μηχανικών. Συνέδεσε την πορεία του στα όργανα διοίκησης του Επιμελητηρίου με μια ολόκληρη εποχή, από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός. Η κηδεία του εκλιπόντος θα γίνει σήμερα σε στενό οικογενειακό κύκλο.