Ο Γιάγια Τουρέ δεν θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά στην Μάντσεστερ Σίτι και θα τιμηθεί στο τελευταίο εφετινό εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας στην πρέμιερ λιγκ κατά της Μπράιτον την επόμενη εβδομάδα, όπως αποκάλυψε την Παρασκευή ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν από τους βασικούς παίκτες των «σίτιζενς» τα προηγούμενα χρόνια.

«Ο Γιάγια δεν πρόκειται να παραμείνει την επόμενη σεζόν» δήλωσε ο Γκουαρντιόλα «Στο παιχνίδι με την Μπράιτον θα τον τιμήσουμε όπως του αξίζει, σε ένα όμορφο αποχαιρετιστήριο ματς που μπορεί να έχει ένας παίκτης. Θα επικεντρωθούμε στη νίκη για τον Γιάγια και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε γι’ αυτόν» πρόσθεσε ο Ισπανός προπονητής.

Ο 34χρονος διεθνής μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού υπέγραψε στη Σίτι το 2010, προερχόμενος από την Μπαρτσελόνα, όταν προπονητής των Καταλανών ήταν ο Γκουαρντιόλα. Στα οκτώ χρόνια παραμονής του στην πρέμιερ λιγκ αγωνίστηκε σε 229 αναμετρήσεις, αλλά φέτος έπαιξε μόνο σε εννέα.

Επίσης ο Γκουαρντιόλα αποκάλυψε ότι ο Σέρχιο Αγουέρο, ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας, θα είναι έγκαιρα έτοιμος για το Μουντιάλ 2018 που θα διεξαχθεί το διάστημα 14 Ιουνίου-15 Ιουλίου στη Ρωσία. «Πηγαίνει καλά η αποθεραπεία του. Σας δίνω τα τελευταία νέα από τον γιατρό που τον παρακολουθεί στη Βαρκελώνη. Θα τα πάει τέλεια» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ισπανός τεχνικός.

Ο 29χρονος Αγουέρο σημείωσε φέτος 21 τέρματα στην Πρέμιερ λιγκ με την Σίτι, αλλά στα μέσα Απριλίου υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Ο πρώτος αγώνας της Αργεντινής στο Μουντιάλ είναι κατά της Ισλανδίας στις 16 Ιουνίου.