Το άκουσμα της είδησης ήταν σοκαριστικό. Οι λεπτομέρειες που περιέγραψε ο ίδιος ο Ρενέ Χένρικσεν, ανατριχιαστικές. «Δεν μπορούσα ν’ ανέβω τη σκάλα», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της πατρίδας του. Και η συνέχεια; Η ιατρική διάγνωση. Μια διάγνωση που έκανε λόγο για σπάνια μορφή καρκίνου. Μη ιάσιμη, όπως αποκάλυψε ο πρώην κεντρικός αμυντικός του Παναθηναϊκού. Μια λέξη μόνο. Σοκ. Την ίδια ακριβώς χρησιμοποίησε και ο παλαίμαχος άσος του Τριφυλλιού μιλώντας στην εφημερίδα «Ekstra Bladet». Η μυελωμάτωση είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου. Και ο Ρενέ Χένρικσεν μάχεται μ’ αυτό το τέρας έχοντας την μαχητικότητα αλλά και την αρχοντιά που τον χαρακτήριζε σαν παίκτη.

«Αισθάνθηκα κούραση στις αρχές του χρόνου, όταν προσπάθησα ν’ ανέβω μια σκάλα. Δεν είχα ανάσες. Κι όταν άκουσα τον γιατρό να μου λέει για καρκίνο, σοκαρίστηκα. Δεν πρόκειται να κρυφτώ, αισθάνθηκα σοκ ακούγοντας ότι πρόκειται για μορφή ασθένειας που δεν θεραπεύεται» αποκάλυψε ο Χένρικσεν στη συνέντευξη που παραχώρησε. Ακούγεται και είναι τόσο σκληρό. Οι λέξεις σίγουρα δεν μπορούν να περιγράψουν τα όσα αισθάνθηκε ο παλαίμαχος αμυντικός ακούγοντας τη διάγνωση των γιατρών.

Μίλησε όμως με θάρρος και έδωσε μήνυμα με μια ατάκα που φανερώνει πολλά. Τόσο για τον θετικό τρόπο σκέψης που πλέον έχει διαδεχθεί το αρχικό σοκ όσο και για τη συνέχιση της καθημερινότητάς του. «Εχω παίξει πολλά παιχνίδια στην καριέρα μου σαν ποδοσφαιριστής. Ποτέ δεν περίμενα ότι θα χρειαστεί να δώσω αγώνα για την ζωή μου. Είμαι όμως πανέτοιμος να παίξω παρά το ότι γνωρίζω πως αυτή την φορά δεν υπάρχει νίκη για μένα. Είμαι όμως έτοιμος ν’ αγωνιστώ για την ισοπαλία».

Ο Χένρικσεν μάχεται μια ασθένεια που προσβάλλει 200 ανθρώπους τον χρόνο στην Δανία. Είναι ένας τύπος καρκίνου που αφορά τα λευκά αιμοσφαίρια που παράγουν αντισώματα. Σ’ αυτή την περίπτωση το σώμα παράγει πολλά κύτταρα πλάσματος στον μυελό των οστών και αυτά τα κύτταρα είναι ανώμαλα. Αυτά τα κύτταρα παράγουν πρωτεΐνες Μ οι οποίες είναι ανώμαλα αντισώματα και μπορούν να προκαλέσουν πήξη του αίματος ή βλάβη στους νεφρούς.

Ο μαχητής Ρενέ Χένρικσεν στέλνει με τον αγώνα του ένα μήνυμα ζωής, ένα μήνυμα μαχητικότητας. Και τονίζει χαρακτηριστικά: «Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι έκανα και πριν. Δεν θ’ αλλάξω τις δραστηριότητές μου και θα συνεχίσω να προπονώ τα παιδιά στην ΑΒ. Σίγουρα υπάρχουν μέρες που το σώμα αισθάνεται καταπονημένο, αλλά δεν θα κάνω πίσω. Εχω ξεκινήσει θεραπείες και μπορεί η ασθένεια να μη θεραπεύεται, ωστόσο μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια. Είμαι εδώ και θα κάνω κάθε δυνατή προσπάθεια για να συνεχίσω τη ζωή μου. Ο στόχος πλέον είναι να μην επιτρέψουμε σ’ αυτή την ασθένεια να επεκταθεί».

Οπως προαναφέραμε, ο παλαίμαχος αμυντικός του Παναθηναϊκού έχει ξεκινήσει τις θεραπείες και ο πρώτος κύκλος της θεραπευτικής αγωγής με βλαστοκύτταρα αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστο.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως σ’ αυτό τον πολύ μεγάλο αγώνα ο Χένρικσεν δεν είναι μόνος. Οι ευχές όλων συνοδεύουν τον παλιό άσο του Παναθηναϊκού σ’ αυτή την πολύ δύσκολη μάχη.