Οπως κάθε Δευτέρα βράδυ, ο Νίκος Αναστόπουλος ήταν με την παρέα του, σε ταβέρνα της Δάφνης. Εκεί, μπροστά στα μάτια μου, ένας καλοδιατηρημένος εξηντάρης πλησιάζει στο τραπέζι και τον αγκαλιάζει: «Χαιρετώ το καλύτερο νούμερο 9 του ελληνικού ποδοσφαίρου». Ηταν ο Μιχάλης Γεροθόδωρος. Σχετικά με το προ 30ετίας συμβάν στο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, περασμένα – ξεχασμένα.

Αν παίξει

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΑΕΚ – Λάζαρου είναι δεδομενο. Τα δημοσιεύματα για το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού δίνουν και παίρνουν. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της το διαδικαστικό ματς στη Ριζούπολη και το άλλο Σάββατο τον τελικό. Οπου έφτασε χάρη στο γυριστό του Λάζαρου, στα χασομέρια με τη Λάρισα. Θα είναι αυτό το τελευταίο ματς του Χριστοδουλόπουλου, με την κιτρινόμαυρη φανέλα; Αν αγωνιστεί, 100%. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν το διαζύγιο δεν είναι βελούδινο, τίποτα δεν αποκλείεται. Ας μην ξεχνάμε την περίπτωση του Ανέστη. Οταν από βασικός γκολκίπερ βρέθηκε στην εξέδρα.

Την «Αγια-Σοφιά» και τα… μάτια τους

Μπορεί ο κόσμος της ΑΕΚ να ετοιμάζεται για το αυριανό μεγάλο γλέντι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όμως η εν λόγω γιορτή έχει προκαλέσει μια μικρή ανησυχία στους ανθρώπους που τρέχουν το πρότζεκτ του γηπέδου. Χτυπούν καμπανάκι και δεν είμαι καθόλου υπερβολικός. Αυτό, με δεδομένο ότι εντός του εργοταξίου υπάρχουν αρκετά εύφλεκτα υλικά και θα χρειαστεί τεράστια προσοχή από όλους, προκειμένου να μη συμβεί το παραμικρό. Με τη φιέστα της ΑΕΚ να κυλά ομαλά και οπωσδήποτε εκτός του οικοπέδου όπου χτίζεται η «Αγια-Σοφιά», καθόσον ο χώρος δεν προσφέρεται τη δεδομένη στιγμή για πανηγυρισμούς, αφού οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Μην πέσει το οτιδήποτε», άκουσα μια φωνή να ζητά και μάλιστα με τόνο γεμάτο νόημα.

ΛεΜπρον ο επενδυτής

Η πρόκριση της Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ δεν χαροποίησε μόνο τους φίλους των Κόκκινων, αλλά και τον σταρ του ΝΒΑ ΛεΜπρον Τζέιμς. Ο άσος των Καβαλίερς κατέχει το 2% των μετοχών του αγγλικού συλλόγου, το οποίο αγόρασε τον Απρίλιο του 2011 έναντι 6,5 εκατ. δολαρίων. Εκτοτε η αξία της Λίβερπουλ εκτινάχτηκε στα 1,6 δισ. δολάρια και η επένδυση του Τζέιμς πενταπλασιάστηκε αγγίζοντας σήμερα τα 32 εκατ. εκατ. δολάρια. Ο Τζέιμς δεν ξέρει να καρφώνει μόνο στο καλάθι, αλλά και στις επιχειρηματικές συμφωνίες. Μία επένδυση 1 εκατ. δολαρίων που είχε κάνει σε ανερχόμενη αλυσίδα πίτσας του απέφερε πάνω από 30 εκατ. δολάρια.

Θεωρίες συνωμοσίας

To περίφημο «μπισκότο» των Ισπανών έκανε και χθες την εμφάνισή του στη συνέντευξη Τύπου του Φάιναλ Φορ. Εκεί ήμουν, και άκουσα μια ισπανίδα δημοσιογράφο να ρωτά τον τεχνικό της Μούρθια αν φοβάται ότι η FIBA θα θέλει ένα γεμάτο γήπεδο και στον τελικό της Κυριακής, με συνέπεια να επιθυμεί πρόκριση της ΑΕΚ. Ο (κόουτς) Ιμπον Ναβάρο χαμογέλασε και είπε: «Αυτά δεν γίνονται αφού το ματς θα το βλέπει όλος ο κόσμος».

Γενικά οι Ισπανοί αρέσκονται στα περίφημα «μπισκότα», υποψιάζονται πολλά, αλλά καταντάει κουραστικό να μπλέκουν συνέχεια ελληνικές ομάδες όταν αυτοί ήταν οι πρώτοι διδάξαντες.

Πολλά γκολ

Ατυπη φιέστα αύριο στην Τούμπα. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο προκειμένου να αποθεωθούν ποδοσφαιριστές και προπονητής σαν πραγματικοί πρωταθλητές. Ο Πλατανιάς, που έχει χαιρετήσει προ πολλού, τα έχει παρατήσει. Στον ΠΑΟΚ υπάρχει και το επιπλέον κίνητρο να βγάλουν τον Πρίγιοβιτς (που είναι στα 17 γκολ με τον Ανσαριφάρντ) πρώτο σκόρερ. Κατά συνέπεια τα πολλά γκολ είναι ένα ενδιαφέρον στοίχημα. Με τους φιλοξενούμενους να έχουν δεχτεί στα τελευταία έξι παιχνίδια 17 γκολ, η λογική λέει ότι το κοντέρ με τον ΠΑΟΚ θα γράψει πάνω από τέσσερα. Αυτό για δώσω στους αναγνώστες μου τι λένε στην πιάτσα…

Ο κόουτς που γράφει ξανά Ιστορία

Νέα πρωτιά για τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ (φωτογραφία). Ο σέρβος τεχνικός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Σλοβενίας, πέρυσι στην Τουρκία, μετά τη συμφωνία να αναλάβει τους Φίνιξ Σανς έγινε ο πρώτος ευρωπαίος προπονητής γεννημένος στην Ευρώπη που αναλαμβάνει ομάδα του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο ως head coach. Ο συμπατριώτης του Γκρεγκ Πόποβιτς, που επίσης είναι Σέρβος και για χρόνια είναι ο προπονητής των Σπερς, έχει γεννηθεί στην Ιντιανάπολη. Επίσης, ενώ τους έχουμε συνηθίσει χρόνια στην Ευρώπη, τόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ όσο και ο Μάικ Ντ’ Αντόνι είναι Αμερικάνοι. Κάτι ήξερε ο Κοκόσκοφ (ο οποίος ήταν για χρόνια βοηθός στη Γιούτα) πέρυσι στη συνέντευξη Τύπου μετά την κατάκτηση του τίτλου, όταν ο MVP του Ευρωμπάσκετ Γκόραν Ντράγκιτς του είπε «αν μείνεις, θα μείνω κι εγώ», αλλά με τον τρόπο του έδειξε ότι είχε διαλέξει και τελικά δικαιώθηκε με τον προβιβασμό του.

Αμερικανοποιείται η Formula 1
Η Liberty Media, η νέα διαχειρίστρια αμερικάνικη εταιρεία της Formula 1, θέλει διακαώς και όσο πιο σύντομα γίνεται να εντάξει ένα ακόμη γκραν πρι στις ΗΠΑ. Ετσι, μετά το Γκραν Πρι στο Τέξας, τα αφεντικά της Formula 1 γνωστοποίησαν την απόφασή τους να προσθέσουν έναν αγώνα στο διάσημο Μαϊάμι! Το μόνο που απομένει είναι η θετική (ή και η αρνητική) απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της πόλης, στις 10 Μαΐου. Αν πάρουν το πράσινο φως, τότε ο Χάμιλτον, ο Φέτελ και τα άλλα παιδιά θα τρέξουν το 2019 στην πιο διάσημη παραλιακή πόλη της Φλόριντα, πιθανόν σε δημόσιους δρόμους, κάτι σαν το Μόντε Κάρλο!

Δεν μεγαλοπιάστηκε

Τέσσερις μήνες κλείνει στο Λονδίνο ο Κωνσταντίνος Μαυροπάνος (4 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στην Αρσεναλ), αλλά δεν έχει προλάβει να βιώσει το αίσθημα της μοναξιάς. Μαθαίνω ότι παρελαύνουν από το σπίτι όπου διαμένει συγγενείς και φίλοι. Ενας εξ αυτών ήταν και ο Νίκος Κολιοφούκας. Ο 22χρονος τερματοφύλακας υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ΠΑΣ Γιάννινα τη σεζόν 2015-16, συνυπήρξε για έναν χρόνο στα Ιωάννινα με τον Μαυροπάνο και ταίριαξαν τα χνώτα τους. Εμεινε, ωστόσο, στη σκιά των Βελλίδη, Περιστερίδη και Πασχαλάκη και την περίοδο 2017-18 επέλεξε να μεταπηδήσει στον Κιλκισιακό (27 συμμετοχές). Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ολοκληρώθηκε νωρίς (πλην των μπαράζ), οπότε ο Κολιοφούκας είχε την ευκαιρία να… πεταχτεί στο Λονδίνο για να ανταμώσει με το φιλαράκι του. Ο Μαυροπάνος, άλλωστε, δεν μεγαλοπιάστηκε επειδή διείσδυσε στον μαγικό κόσμο της Πρέμιερ Λιγκ. Παραμένει ταπεινός και δεν λησμονεί τους φίλους του.