Τριήμερο θρίλερ, με την αγωνία να βρίσκεται στο κατακόρυφο και να αφορά πολλά ανοιχτά μέτωπα, ξεκινά από σήμερα για τον Παναθηναϊκό. Η υπόθεση του Γενς Βέμερ απειλεί το Τριφύλλι περισσότερο από κάθε άλλη φορά πλέον, αφού οι Πράσινοι έχουν περιθώριο μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα: ή πληρώνουν/διακανονίζουν το χρέος ή υποβιβάζονται.

Την ίδια ώρα, η καρδιά του Παναθηναϊκού θα χτυπάει αύριο στην οδό Μεσογείων στο Μαρούσι. Εκεί όπου θα συνεδριάσει το ΔΣ και θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση της Λίγκας, με θέμα την ψηφοφορία για την αλλαγή της ποινής του υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ. Ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει την πλειοψηφία στην ψηφοφορία του συνεταιρισμού προκειμένου το θέμα να «φύγει» στην ΕΠΟ και εκείνη με τη σειρά της να αλλάξει τον κανονισμό που θα σώσει τον Παναθηναϊκό και θα τον διατηρήσει στη μεγάλη κατηγορία. Ακόμα ένα θέμα που έχει φτάσει στο… και πέντε για τους Πράσινους.

Στον Παναθηναϊκό είναι αισιόδοξοι και για τα δύο θέματα. Και εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η ομάδα δεν θα υποβιβαστεί. Λένε ότι ο Βέμερ θα πληρωθεί, είτε με όλο το ποσό (περίπου 450.000 ευρώ), είτε θα πάρει όσα έχει ζητήσει τώρα και τα υπόλοιπα θα διακανονιστούν μέχρι το τέλος του έτους. Οσο για τη Λίγκα; Τούτη τη φορά ισχυρίζονται πως βγαίνουν τα κουκιά για να ψηφιστεί η αλλαγή.

Aναμένει από Πιεμπονγκσάντ

Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τον Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ επίσης οδεύουμε προς θρίλερ. Από το περιβάλλον του ταϊλανδού επιχειρηματία διέρρεε η πληροφορία χθες ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία προς το παρόν με τον Γιάννη Αλαφούζο και πως υπάρχει ακόμα αρκετός δρόμος στη διαπραγμάτευση μέχρι να φτάσουν σε ένα σημείο που θα αποτελεί τον προθάλαμο για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Ο Πιεμπονγκσάντ, παράλληλα με τις συζητήσεις με την πλευρά Αλαφούζου, παρακολουθεί και τις εξελίξεις που αφορούν τα άμεσα θέματα του συλλόγου (Βέμερ, αδειοδότηση κ.λπ.) προκειμένου να «φιξάρει» την ημέρα άφιξής του στη χώρα μας για να μπει στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων με τον Αλαφούζο. Πιθανότατα αυτό θα γίνει την Παρασκευή, εκτός και αν προκύψει μέχρι τότε το καταστροφικό σενάριο του υποβιβασμού για τον Παναθηναϊκό (δύσκολο μέχρι την Παρασκευή) και η Pan Asia αποσύρει το ενδιαφέρον της.

Νέες υποσχέσεις

Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τη Δευτέρα δεν είδαν για ακόμα μια φορά τα χρήματα που τους είχε υποσχεθεί η διοίκηση. Παρ’ όλα αυτά, μαζεύτηκαν στο προπονητικό κέντρο στο Κορωπί και αποφάσισαν να προπονηθούν (είχαν χαλάρωμα) και να μην προχωρήσουν σε αποχή, κάτι που θα γίνει όμως αν δεν δουν χρήματα ούτε σήμερα.

Ο Βασίλης Κωνσταντίνου τους ενημέρωσε ότι σήμερα η διοίκηση θα τους πληρώσει το 35% της δόσης του Δεκεμβρίου, όπως τους είχαν υποσχεθεί. Αν δεν το πράξει ούτε τώρα, είναι πιθανό όχι απλώς να πάνε σε αποχή από τις προπονήσεις, αλλά ακόμα και να μην κατέβουν να αγωνιστούν στο κυριακάτικο ματς με την Ξάνθη, που θα είναι και το τελευταίο για τη φετινή σεζόν.

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί είχε εκφράσει την επιθυμία του στον Μαρίνο Ουζουνίδη να μην τον χρησιμοποιεί στα τελευταία παιχνίδια, όπως και έγινε, με τον παίκτη να είναι δυσαρεστημένος από τη συμπεριφορά της διοίκησης. Και φαίνεται ότι από την επόμενη εβδομάδα θα είναι και ελεύθερος να συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Η γαλλική ιστοσελίδα footmercato ανέφερε χθες πως ο παίκτης έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό να μείνει ελεύθερος, με τον ίδιο να διαβεβαιώνει τη διοίκηση πως δεν θα κάνει προσφυγή.