Με τον Υπουργό ‘Αμυνας του Λιβάνου, Γιακούπ Σαράφ, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, συναντήθηκε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Πάνος Καμμένος. Κατά τη συνάντηση οι δύο υπουργοί υπέγραψαν συμφωνία διμερούς αμυντικής συνεργασίας και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και τις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο Λιβανός αξιωματούχος, με δήλωση του κάλεσε την Τουρκία να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιώτες, που είναι φυλακισμένοι στις τουρκικές φυλακές. Μάλιστα ο κ. Σαράφ τόνισε πως οι Έλληνες στρατιώτες είναι θύματα απαγωγής, προσθέτοντας πως τέτοιες ενέργειες είναι πολεμικές.

Αναλυτικά η δήλωση του Λιβανού Υπουργού ‘Αμυνας :«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας της Ελλάδας, κ. Καμμένο, για την υπέροχη υποδοχή που επιφύλαξε στην αποστολή μας και την προσπάθεια που έχει καταβάλλει για την υπογραφή της διμερούς συμφωνίας μεταξύ του Λιβάνου και της Ελλάδας.

Ωστόσο, έχω έρθει εδώ για να δηλώσω μια ξεκάθαρη θέση: να υποστηρίξω τον Ελληνικό Στρατό, ιδιαιτέρως σε ό,τι αφορά την επιστροφή και απελευθέρωση των δύο απαχθέντων, του Αξιωματικού και του Υπαξιωματικού, που απήχθησαν από τον τουρκικό στρατό. Αυτός δεν είναι ο ορθός τρόπος ειρηνικής αντιμετώπισης διμερών θεμάτων και επίλυσης αντιπαραθέσεων.

Οι στρατιωτικοί αυτοί εκτελούσαν την αποστολή τους, την περιπολία για την προστασία των συνόρων, συνεπώς αυτού του είδους η επιθετική, εχθρική ενέργεια δεν βοηθά ούτε την ανάπτυξη της ειρήνης ούτε την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.

Υποστηρίζω σθεναρά τον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Κυβέρνηση, και ζητώ την απελευθέρωση αυτών των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ως άνοιγμα και ένδειξη προσπάθειας διαμόρφωσης νέων αξιών για την άμβλυνση των εκκρεμών αντιπαραθέσεων. Δεν πιστεύω ότι η κράτηση αυτών των στρατιωτικών, έστω και για μία ημέρα επιπλέον, θα αλλάξει οτιδήποτε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Καλώ ειλικρινά τους Τούρκους και την τουρκική κυβέρνηση, να δώσουν θετικές ενδείξεις, αποφυλακίζοντας τους δύο απαχθέντες».