Πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με φόντο τη δήλωση του  Βαγγέλη Μαρινάκη το βράδυ της Τρίτης και τα όσα ανέφερε για βοήθεια προς την παρούσα κυβέρνηση και τις συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

Το Μέγαρο Μαξίμου προτίμησε αυτή τη φορά, αντί για non paper, μια ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού με την οποία όχι μόνον επιχείρησε εκ νέου να συνδέσει τη ΝΔ με τον εφοπλιστή, αλλά και με το γενικότερο αντιπολιτευτικό μέτωπο. «Ο κ. Μαρινάκης με τη χθεσινή του δήλωση αναδεικνύεται στο νέο ηγετικό παράγοντα αυτού του μαύρου μετώπου, στο νέο πολιτικό καθοδηγητή της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη», ήταν το νέο εφεύρημα των συγγραφέων της πρωθυπουργικής ανακοίνωσης.

Η ΝΔ απάντησε με τον ίδιο τρόπο με σκληρή ανακοίνωσή της υπό τον τίτλο «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» και αναφέρεται σε απερχόμενους ενοίκους του Μαξίμου σε απόγνωση που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν. «Τα βοσκοτόπια για τις τηλεοπτικές άδειες, τα ταξίδια στη Βενεζουέλα με σπεσιαλίστες των off-shore, οι χαριστικές ρυθμίσεις σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες και η φορολογική ασυλία στους βαρόνους του ηλεκτρονικού τζόγου είναι μερικά μόνον από τα έργα και τις ημέρες της ΣΥΡΙΖΑϊκής διαπλοκής» σημειώνει η ΝΔ και, σε ό,τι αφορά τον Βαγγέλη Μαρινάκη υπογραμμίζει με έμφαση ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν, και από την άλλη συμπληρώνει ότι και ο εφοπλιστής οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην κυβέρνηση όπως υποστήριξε στη δημόσια επιστολή του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το Κίνημα Αλλαγής εστιάζει στη συνάντηση του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Αλέξη Τσίπρα και ζητά από τον Πρωθυπουργό να γνωστοποιήσει τι συζήτησαν και διερωτήθηκε: «Τι συζήτησαν άραγε; Για την καταπολέμηση της διαπλοκής; Με ποιον τρόπο βοήθησε ο επιχειρηματίας; Με καλά λόγια;».

Σε αυτό το κλίμα χθες κατεγράφη κόντρα και στη Βουλή μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων Νίκου Δένδια (ΝΔ) και Χρήστου Μαντά (ΣΥΡΙΖΑ), με τον πρώτο να κατηγορεί την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα για θεσμική εκτροπή, λέγοντας πως δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός να εκφράζει κρίση για δικαστικές αποφάσεις.

ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ. Ως προς τη βοήθεια του Βαγγέλη Μαρινάκη στην κυβέρνηση Τσίπρα, εξάλλου, πολιτικοί παράγοντες σχολίαζαν με νόημα χθες ότι όλο το οικοδόμημα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016 είχε στηριχθεί πάνω στον επιχειρηματία και όχι σε κινήσεις με βοσκοτόπια και εγγυήσεις που εξέθεσαν τελικώς την κυβέρνηση. Παρατηρούσαν ακόμη ότι η πρώτη πολιτική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ που καταγράφηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 με την επικράτηση της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής είχε συνδεθεί με τα αποτελέσματα στον Πειραιά και την προσέγγιση του Βαγγέλη Μαρινάκη.