Το πρώτο βήμα για πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ της Ανατολής έκανε η Βοστώνη. Οι Σέλτικς νίκησαν 117-101 τη Φιλαδέλφεια στη Βοστώνη, στον πρώτο αγώνα της σειράς για τους ημιτελικούς των πλέι οφ της Ανατολικής Περιφέρειας στο NBA, και έκαναν το 1-0 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρόκριση παίρνει η ομάδα που θα συμπληρώσει τέσσερις νίκες, ενώ το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών της Ανατολής συνθέτουν το Τορόντο και το Κλίβελαντ.

Προκειμένου να φτάσουν οι Σέλτικς στην επιτυχία, τρεις παίκτες τους σημείωσαν ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα στα πλέι οφ. Ο Τέρι Ρόζιερ σημείωσε 29 πόντους (με 7/9 τρίποντα και συνολικά 11/18 σουτ εντός πεδιάς), ενώ είχε ακόμη 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Τζέισον Τέιτουμ πέτυχε 28 πόντους με 8/16 σουτ εντός πεδιάς, ενώ ο Αλ Χόρφορντ σημείωσε 26 πόντους με 10/12 σουτ. Αυτοί οι τρεις παίκτες πέτυχαν συνολικά 83 πόντους για τους «Κέλτες», οι οποίοι είχαν 17/35 τρίποντα.

Στο αντίπαλο «στρατόπεδο», ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ο κορυφαίος των Σίξερς, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Ο Τζέι Τζέι Ρέντικ πέτυχε 20 πόντους, ενώ ο Μπεν Σίμονς είχε απολογισμό 18 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 7 λάθη.

Ο δεύτερος αγώνας των δύο ομάδων είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Πέμπτης (σ.σ. ξημερώματα Παρασκευής για την Ελλάδα) στη Βοστώνη.