Ασθενής σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε δέκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας, το επίκεντρο της οποίας εντοπίζεται στην περιοχή του Καπανδριτίου, και έγινε έντονα αισθητή στην πρωτεύουσα αλλά και τον υπόλοιπο νομό Αττικής.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 23.50 της 1ης Μαΐου οι σεισμογράφοι του κατέγραψαν ασθενή σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία προερχόταν από απόσταση 29 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Αθήνας, στην περιοχή του Καπανδριτίου.

Ηταν επιφανειακός

Ο σεισμός ήταν επιφανειακός, με το εστιακό βάθος του να υπολογίζεται στα 9,4 χιλιόμετρα, γι’ αυτό και εκτιμάται ότι έγινε έντονα αισθητός παρά το σχετικά μικρό μέγεθός του.

Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για μεγαλύτερο σεισμό, βάσει των ρηγμάτων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή, ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί ζημιές η θύματα.