Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που για πρώτη φορά θα ενώσουν όλα τα νησιά του Ιονίου, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Μαΐου και θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «High Speed Azimut Joy Cruises».

Το «High Speed Azimut Joy Cruises» έχει μήκος 30 μέτρα και μέγιστο πλάτος 6 μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του είναι 170 άτομα. Ήδη όπως ανέφερε ο πλοιοκτήτης του, Κωσταντίνος Αντίοχος, «τουριστικοί πράκτορες, από όλη την Ευρώπη έχουν δείξει τεράστιο ενδιαφέρον για τη νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου».

«Ξεκινάμε την Τετάρτη στις 6.30 το πρωί από την Κέρκυρα με προορισμό τους Παξούς, τη Λευκάδα, την Ιθάκη , την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο. Μετά από οχτώ μήνες συνεχούς προσπάθειας του κ. περιφερειάρχη, κατάφερε στο τέλος σε συνεργασία με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, να επιδοτηθεί αυτή η γραμμή και φτάσαμε, στο δια ταύτα, να ξεκινήσουμε από μεθαύριο. Φαίνεται ότι θα δημιουργηθεί μία μεγάλη επιβατική κίνηση. Το ενδιαφέρον είναι έντονο από όλους τους νησιώτες του Ιονίου, που θέλουν να εξυπηρετηθούν και οι ίδιοι, αλλά και τους τουρίστες που θέλουν να μείνουν κάποιες μέρες στα νησιά και να γνωρίσουν όλο το Ιόνιο» ανέφερε ο κ. Αντίοχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την ακτοπλοϊκή εταιρεία, η τιμή των ναύλων από Κέρκυρα μέχρι και τη Ζάκυνθο θα αγγίζει τα 55 ευρώ, ενώ θα ισχύσουν όλες οι εκπτώσεις στα ΑμεΑ, στα φοιτητικά εισιτήρια, στους πολύτεκνους, και σε όλες τις ειδικές κατηγορίες που έχουν ελαφρύνσεις στα εισιτήρια.