Και νέα προσφυγή, αυτή τη φορά από δύο οικολογικές οργανώσεις με στόχο την επένδυση στο Ελληνικό, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Η νέα προσφυγή όπως και αυτή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο από 507 κατοίκους στρέφεται κατά του Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση στο Ελληνικό Αττικής και αφορά συγκεκριμένα το δασικό τμήμα της όλης έκτασης.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα στο ΣτΕ προσέφυγε το «Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων» και η «Οικολογική Συνεργασία» και ζητούν να ακυρωθεί το επίμαχο Π.Δ. ως αντισυνταγματικό και παράνομο ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά το δασικό τμήμα του, έκτασης των 243 στρεμμάτων.

Υποστηρίζουν οι οικολογικές οργανώσεις ότι η γνωμοδότηση (29/2018) των 111 σελίδων της Ολομέλειας του ΣτΕ η οποία εκδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2018, επί του τότε σχεδίου Προεδρικό Διάταγμα και άναψε το πράσινο φως για την υλοποίηση της επένδυσης, πλανήθηκε ως προς την κρίση της αναφορικά με το δασικό τμήμα της έκτασης στο Ελληνικό.

Η σχετική μελέτη, σύμφωνα με τις οικολογικές οργανώσεις, προβλέπει τη διατήρηση ή την μεταφύτευση τμήματος της δασικής έκτασης, ενώ χαρακτηρίζει την επίμαχη δασική έκταση ως «τεχνητή δασική φυτεία».

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι το εν λόγω Π.Δ. πάσχει από νόμιμη αιτιολογία σε σχέση με το θεωρημένο αλλά παρανόμως μη αναρτηθέντα δασικό χάρτη της επίμαχης περιοχής.