Ένας επιχειρηματίας κατήγγειλε σύμβουλο του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ότι ζήτησε μίζα από τη νόμιμη αμοιβή που δικαιούνταν για τη συμβολή του στη διακρίβωση και την τιμωρία υπόθεσης μεγάλης φοροδιαφυγής.

Την καταγγελία αυτή δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή «Το Βήμα», ζητώντας καθαρές απαντήσεις από την κυβέρνηση. Η αξιωματική αντιπολίτευση, στηριγμένη στο δημοσίευμα, ήδη έχει ζητήσει εξηγήσεις από την κυβέρνηση, ενώ βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή. Χθες, η εφημερίδα «Παραπολιτικά» προσέθεσε στις έως τώρα πληροφορίες τη μαρτυρία και τα στοιχεία που προσκόμισε ο καταγγέλλων επιχειρηματίας.

Πρόκειται περί σκανδάλου; Σε οποιοδήποτε δημοκρατικό κράτος του κόσμου, μια τέτοια καταγγελία θα κινητοποιούσε την κυβέρνηση, η οποία είτε θα εξήγγειλλε ότι θα διερευνήσει τα καταγγελλόμενα είτε θα παρέθετε στοιχεία με τα οποία θα τα διέψευδε.

Σε κανένα δημοκρατικό κράτος οι κυβερνήσεις δεν είναι υπεράνω του δημόσιου ελέγχου του Τύπου. Δουλειά των εργαζομένων σε αυτόν, άλλωστε, είναι και η διερεύνηση και δημοσίευση υποθέσεων που κρίνεται ότι βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το άρθρο