Τέλος εποχής για τον Ολυμπιακό στο Κάουνας και ας μην έχει τελειώσει η χρονιά. Είναι δεδομένο πλέον ότι το καλοκαίρι οι Ερυθρόλευκοι καλούνται να αναθεωρήσουν αρκετά θέματα για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, που έχασε ίσως τον μεγαλύτερο (αντικειμενικά) φετινό στόχο της, να παίξει σε ένα φάιναλ φορ ουσιαστικά εντός έδρας!

Το… ξενέρωμα των φίλων της ομάδας είναι τόσο μεγάλο πλέον, που μόνο με ένα πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό θα μπορούσε να σβήσει, κάτι όμως που αντικειμενικά είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο Σφαιρόπουλος

«Συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις. Επαιξε καλύτερα σε όλη τη σειρά. Η απώλεια του πλεονεκτήματος ήταν κάτι σημαντικό. Χάσαμε αυτό για το οποίο προσπαθούσαμε όλη τη χρονιά, καθώς δεν μπορέσαμε να προετοιμαστούμε όπως θα θέλαμε για τα πλέι οφ λόγω πολλών τραυματισμών, οι οποίοι όμως δεν πρέπει να αποτελέσουν δικαιολογία» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, που είδε τους παίκτες του να έχουν φανερή έλλειψη ενέργειας (εκεί σαφώς μετράει και το θέμα των απουσιών και των τραυματισμών) αλλά και να είναι ένα κλικ σε κάθε φάση πίσω από τους αντιπάλους τους.

Παράλληλα η δεύτερη καλύτερη άμυνα της Ευρωλίγκας στην κανονική περίοδο (76,7 πόντους μέσο όρο) δέχθηκε στα πλέι οφ 84,5 από τη Ζαλγκίρις και πρώτη κατοστάρα (σε ήττα) έπειτα από 12 χρόνια και το 2006 (101-95 από τη Μακάμπι) όταν έμπαιναν για πρώτη φορά δειλά δειλά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δίπλα στον Σωκράτη Κόκκαλη!

Το αργό ξύπνημα των Ερυθρολεύκων και ο θυμός των Παπανικολάου και Σπανούλη για το (ορθώς με το γράμμα του νόμου, αλλά όχι με το πνεύμα) αντιαθλητικό φάουλ στο 93-86 στα 40» δεν μπορεί να χρυσώσει το χάπι για τον πολύ χλωμό στη σειρά Ολυμπιακό.

Οι Αμερικανοί (ιδιαίτερα) φέτος ήταν κομπάρσοι, ενώ δεν ήταν οικονομικοί ή επιλογές πανεριού. Ακόμα και η ενίσχυση στα πλέι οφ (Μπράουν) ήταν σαν να μην ήρθε ποτέ. Ενώ και ο ΜακΛιν δεν θύμισε σε τίποτε τους ψηλούς-πρότυπα που έφερνε εδώ και χρόνια ο Ολυμπιακός (Χάινς – Ντάνστον – Χάντερ και πάει λέγοντας).

Οι Ερυθρόλευκοι οφείλουν να μαζέψουν τα κομμάτια τους για το πρωτάθλημα, αλλά αγωνιστικά –εφόσον η ομάδα είναι πλήρης –αν δεν πάρουν κάτι πιο ουσιαστικό από έναν-δύο Αμερικανούς δεν έχουν τύχη κόντρα στον πιο αθλητικό Παναθηναϊκό.

«Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Επρεπε να βρούμε λύση, αλλά τελικά δεν βρήκαμε. Η Ζαλγκίρις ήταν σε καλύτερη κατάσταση από εμάς. Απογοητεύσαμε τους εαυτούς μας, τους προέδρους και τους φιλάθλους μας. Πρέπει να σηκωθούμε και να παλέψουμε για το ελληνικό πρωτάθλημα» τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης.

Τρομερή σκηνή το κλάμα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο φινάλε. Ενός εμβληματικού παίκτη, πραγματικού ηγέτη, που δείχνει ότι μπορεί να αφήσει εποχή. Στον ημιτελικό του Βελιγραδίου θα συναντήσει τον δάσκαλό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που σίγουρα θα είναι περήφανος για τον μαθητή του.

Η Φενέρμπαχτσε έκανε παρέλαση χθες το βράδυ στη Βιτόρια, φτάνοντας άνετα (92-83), στο 3-1 κόντρα στην Μπασκόνια.