Την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με τους δύο κινεζικούς ομίλους Fosun και Gongbao, οι οποίοι είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον στον διαγωνισμό για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, ενέκρινε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας χθες αργά το απόγευμα, σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η διοίκηση της Εθνικής αποφάσισε να μην προχωρήσει σε νέα διαγωνιστικη διαδικασία, καθώς κάτι τέτοιο κρίθηκε χρονοβόρο, δεδομένου ότι η Εθνική Τράπεζα με βάση τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία πώλησης για το 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής έως το τέλος του 2018.

Ωστόσο δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί και εάν θα κληθεί πρώτη για διαπραγματεύσεις η Fosun που ήταν ο δεύτερος πλειοδότης του διαγωνισμού στον οποίο είχε κριθεί προτιμητέος πλειοδότης η ΕΧΙΝ. Καλά πληροφορημένες πηγές σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται η Εθνική να αυστηροποιήσει τα κριτήρια της διαδικασίας ως προς τις διαβεβαιώσεις που θα πρέπει να παρουσιάσουν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές προς τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος ενός νέου ναυαγίου στην πώλησης της Ασφαλιστικής. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι θα υπάρξει και επικαιροποίηση των στοιχείων της Εθνικής Ασφαλιστικής, με βάση και τα αποτελέσματα του 2017.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου 500 εργαζομένων στην Τράπεζα.