Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ανακοίνωσε χθες πως απορρίπτει την έφεση που είχε ασκήσει ο ΠΑΟΚ για την ποινή που είχε αρχικά επιβληθεί στον Δικέφαλο του Βορρά για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, με αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, καθώς και με ποινή της έδρας του με τρεις αγωνιστικές. Επίσης το παιχνίδι κατακυρώνεται υπέρ της ΑΕΚ με σκορ 3-0 κι αυτό φυσικά σημαίνει ότι η Ενωση είναι και τυπικά πρωταθλήτρια. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν διαφορά οκτώ βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας ΠΑΟΚ δυο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Μετά λοιπόν τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων η Ενωση κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρέμειναν και οι ποινές που είχαν επιβληθεί στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη και τον Λιούμπος Μίχελ. Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου του Βορρά έχει τιμωρηθεί με απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ η ποινή που είχε επιβληθεί στον Μίχελ (και παραμένει μετά την απόρριψη της έφεσης) είναι τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση. Απέρριψε την έφεση 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 2) του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 3) του Michel Lubos του Michal, τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ’ αριθ. 86/2018 απόφασης του Πρωτοβάθμιου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της Super League Ελλάδα».