Στα ερωτήματα που δημιουργούνται «από την παρατεταμένη σιωπή του κ. Μητσοτάκη για τη νέα υπόθεση με offshore» αναφέρθηκε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τονίζοντας, «ότι είναι τόσες πολλές που οι απαντήσεις θα πρέπει να είναι περισσότερες».

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha, η Ράνια Σβίγκου σημείωσε ότι «συνεχίζουμε να περιμένουμε μια τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη και θα συνεχίσουμε να τη ζητάμε».

Μιλώντας για την οικονομία, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος μιας πολύ δύσκολης πορείας» και τόνισε ότι «η έξοδος από τα μνημόνια δεν ήταν κάτι το αυτονόητο, ούτε ήταν κάτι το οποίο επήλθε με ένα φυσικό και αυτόματο τρόπο, αλλά ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών, συγκρούσεων, διαπραγματεύσεων, συμμαχιών».

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η νέα μέρα που όλοι μας θα σχεδιάσουμε μετά τα μνημόνια θα γίνει με καλύτερους όρους για τις δυνάμεις της εργασίας, για τα μεσαία και ασθενέστερα στρώματα».

Σε ό,τι αφορά στις συγκλίσεις με την Κεντροαριστερά, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχει μια ευρωπαϊκή συζήτηση στους κόλπους της σοσιαλδημοκρατίας όπου τμήματά της έχουν αναθεωρήσει τη στάση τους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κι έχουν κάνει μια σαφή στροφή προς πολιτικές αμφισβήτησης του νεοφιλελευθερισμού, σε προοδευτικές πολιτικές ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και των δικαιωμάτων των πολιτών».

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι αυτές τις διεργασίες δεν φαίνεται έτοιμο ακόμα να τις παρακολουθήσει το σύνολο του Κινήματος Αλλαγής και η ηγεσία του» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, αναφορικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κ. Σβίγκου σημειώνει ότι «είναι προς συμφέρον όλων των πλευρών -και προς το συμφέρον της τουρκικής πλευράς που έχει την ευθύνη για την κλιμάκωση της έντασης- να επανέλθει στο δρόμο της λογικής και να αντιληφθεί ότι κανέναν δεν συμφέρει σ’ αυτή την περίοδο μια αστάθεια και μια γενικευμένη ένταση με τους γείτονές του».

Υπογράμμισε επίσης, ότι η κυβέρνηση «κάνει τα πάντα» στο μέτρο του δυνατού για την απελευθέρωση των Ελλήνων αξιωματικών, «και σε διμερές αλλά και σε διεθνές επίπεδο». «Η διεθνοποίηση του ζητήματος ήταν μια σωστή κίνηση και η ανάδειξη του ζητήματος και από την πλευρά της ΕΕ μπορεί να συμβάλει στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη απελευθέρωση των δύο Ελλήνων» τονίζει η κ. Σβίγκου.