Φιέστα τίτλου της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με τη νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0

Η στιγμή που περίμενε για 24 χρόνια ο κόσμος της ΑΕΚ έφτασε χθες. Η Ενωση κέρδισε με 2-0 τον Λεβαδειακό και σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έστω και εν αναμονή της απόφασης Σκουτέρη για την έφεση του ΠΑΟΚ. Η οποία σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες μπορεί να έρθει και εντός της ημέρας.

Ωστόσο αυτό είναι κάτι που φάνηκε πως δεν απασχολεί την ΑΕΚ. Που έστησε το δικό της πάρτι τίτλου χθες στο Στάδιο, γιορτάζοντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μαζί με περίπου 60.000 φίλους της που βρέθηκαν στο γήπεδο. Αποθεώνοντας τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες του και ζητώντας τους το νταμπλ στον τελικό Κυπέλλου που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ. Οι στιγμές που εκτυλίχθησαν στο ΟΑΚΑ μετά το σφύριγμα τη λήξης ήταν συγκλονιστικές. Με τους παίκτες της ΑΕΚ να γίνονται ένα κουβάρι, να κάνουν τον γύρο του θριάμβου στον αγωνιστικό χώρο και τον κόσμο να τους αποθεώνει. Σε μια ιστορική βραδιά, που εφόσον δεν συμβεί κάτι το συνταρακτικό θα φέρει την ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου ξανά, μετά το 1994. Το παιχνίδι με το οποίο η ΑΕΚ κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο καθάρισε από νωρίς και σχετικά εύκολα. Η Ενωση άνοιξε το σκορ στο 12′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπακασέτα, έπειτα από την υπόδειξη του Τζήλου για χέρι του Νιάσε. Ενώ στο 33′ ο διεθνής άσος βρήκε και πάλι δίχτυα, κάνοντας το 2-0 που έμεινε μέχρι τέλους, μιας και από εκείνο το σημείο και μετά ο αγώνας απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα, παρά την προσπάθεια του Λεβαδειακού να βρει ένα γκολ και να μπει και πάλι στο ματς.

Στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν αναμφίβολα η επιστροφή του Πέτρου Μάνταλου στη δράση ύστερα από έξι μήνες, με τον αρχηγό της ΑΕΚ να πατάει το γήπεδο για περίπου 10 λεπτά και να δείχνει πως το μόνο που του λείπει είναι ο ρυθμός.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κονέ, Μπακασέτας, Λιβάγια (84′ Μάνταλος), Λόπες (56′ Γκάλο), Γιακουμάκης (77′ Χριστοδουλόπουλος).

Λεβαδειακός (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Φαβάρο, Αντιλέχου, Ντιόγκο, Μητρόπουλος (74′ Καλτσάς), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο, Σαβαντόγκο (46′ Ζαραδούκας), Νιάσσε (90′ + Νίκας), Μαρκόφσκι.

«Υπόκλιση στον κόσμο»

Το καπέλο στον κόσμο της ΑΕΚ έβγαλε μετά το ματς ο Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος τόνισε πως η Ενωση κατέκτησε πανάξια τον τίτλο. «Εχουμε αποδείξει στη διάρκεια της σεζόν πως είμαστε η καλύτερη ομάδα. Αφιερώνουμε το πρωτάθλημα σε αυτόν τον κόσμο, που ήταν απλά μαγικός. Τους ευχαριστούμε και τους χρωστάμε πολλά» είπε μεταξύ άλλων ο ισπανός τεχνικός.

Μελισσανίδης

«Μπήκαν μέσα σαν τους Μάο Μάο»

Αμέσως μετά τη λήξη του ματς ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια, όπου συνεχάρη τους παίκτες της ΑΕΚ. Το σκηνικό ήταν πανηγυρικό, με τους παίκτες και τον Χιμένεθ να τραγουδούν συνθήματα για το πρωτάθλημα. Κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο είπε δυο λόγια στους εκπροσώπους του Τύπου: «Η σημερινή μέρα είναι μια δικαίωση για τους παίκτες και τον προπονητή που κατέκτησαν δίκαια το πρωτάθλημα. Οσο για την απόφαση σχετικά με το ντέρμπι της Τούμπας, έχει αργήσει. Αλλά δεν με φοβίζει κάτι. Ολοι είδαν τι έγινε. Μπήκαν στο γήπεδο σαν τους Mάο Μάο. Αν μιλάμε για ανθρωποφάγους και Μάο Μάο, ας τολμήσουν» δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ.