Πέθανε γιατί το εγκατέλειψαν στο κρύο. Αυτή είναι η δραματική εξέλιξη για το βρέφος που βρέθηκε νεκρό σε ακάλυπτο πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη.

Η εξέταση του ιατροδικαστή αναφέρει ότι το μωράκι γεννήθηκε απόλυτα υγιές και πέθανε πιθανότατα από παθολογικά αίτια, λόγω έλλειψης φροντίδας και των κακουχιών που ήρθαν σαν συνέπεια της εγκατάλειψής του στον ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας.

Το βρέφος θεωρείται ότι έμεινε τουλάχιστον 12 ώρες στο κρύο, στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, πριν ξεψυχήσει.

Σύμφωνα με τις εξετάσεις που έγιναν το βρέφος δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις ενώ η ακριβής αιτία θανάτου του παραμένει απροσδιόριστη. Σε κάθε περίπτωση τα ακριβή αίτια θανάτου του βρέφους θα γίνουν γνωστά μετά τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει και λάβει καταθέσεις από τους περισσότερους ενοίκους των πολυκατοικιών που έχουν πρόσβαση στον κοινό ακάλυπτο χώρο και αναζητούν τους υπόλοιπους.

Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στην έρευνα, είναι πως η μητέρα δεν είναι ένοικος κάποιου εκ των διαμερισμάτων των πολυκατοικιών αλλά ενδεχομένως έχει επαφή με κάποιον που μένει εκεί.

Πήγε το βρέφος και το εγκατέλειψε στον ακάλυπτο χώρο.