Την ανάκληση της απόλυσής του διεκδικεί από Συμβούλιο της Επικρατείας σωφρονιστικός υπάλληλος, ο οποίος απολύθηκε καθώς συνελήφθη εκτός φυλακής και ενώ είχε ξεκινήσει από το σπίτι του να πάει στο κατάστημα κράτησης, να κατέχει 0,9 γραμμάρια ηρωίνης.

Σύμφωνα με την απόφαση απόλυσης την ηρωίνη την κατείχε με «προφανή σκοπό να την εισάγει στο σωφρονιστικό κατάστημα», ενώ κατά τους ισχυρισμούς του ήταν προς ιδίαν χρήση, καθώς δήλωσε τοξικομανής από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του.

Για την υπόθεση αυτή από το Εφετείο Κακουργημάτων καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών για διακίνηση απαγορευμένων ναρκωτικών ουσιών εκτός σωφρονιστικού καταστήματος και κηρύχθηκε αθώος από την κατηγορία της απόπειρας εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών σε φυλακή και του επιβλήθηκε παράλληλα χρηματικό πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ.

Στην αίτηση ακύρωσης της πειθαρχικής ποινής που κατάθεσε στο ΣτΕ υποστηρίζει ότι όσα σε βάρος του αναφέρουν οι κατάδικοι είναι σκευωρία κρατουμένων οι οποίοι αφενός προσπάθησαν να ευεργετηθούν από την δήθεν συνεργασία τους με τις Αρχές και αφετέρου να εκδικηθούν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Παράλληλα, υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι η πειθαρχική απόφαση είναι αντισυνταγματική καθώς παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας, ενώ είναι παράνομη, αντιφατική, έχει πεπλανημένη αιτιολογία.