Περίπου τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία εξέτασε την πορεία της χώρας στο δρόμο για την έξοδο από το μνημόνιο.

Μετά την εισήγηση του πρωθυπουργού ο οποίος έδωσε το στίγμα, ακολούθησε ενημέρωση των βουλευτών από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση.

Όπως είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημερώνοντας τους βουλευτές, υπάρχει πλέον ένα θετικό κλίμα για τη χώρα μας από το εξωτερικό, και πως η δέσμευση της Ελλάδας παραμένει στην κατεύθυνση του να εργαστεί και να ολοκληρώσει το πρόγραμμα. Επεσήμανε δε στους βουλευτές ότι το πρόγραμμα τελειώνει τον Αύγουστο.

Επίσης ο κ. Τσακαλώτος, αναφερθείς στις διαφορετικές απόψεις που έχουν ειπωθεί ή καταγράφει από τους θεσμούς, έκανε λόγο για αναμενόμενη κριτική που εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της 4ης αξιολόγησης και της εξόδου από τα μνημόνια.

Για το Δ.Ν.Τ. η συζήτηση έγινε στο πλαίσιο ότι η πάγια θέση της κυβέρνησης είναι ότι η Ευρώπη μπορεί να λύνει τα προβλήματα μόνη της, αλλά σε κάθε περίπτωση η χώρα μας έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της και τώρα είναι σειρά του Ταμείου, τρία χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης να αποφασίσει τι θα κάνει. Πάντως εκφράστηκε η βεβαιότητα πως μετά την αναγνώριση των λαθών από την πλευρά του Δ.Ν.Τ. δεν υπάρχει συζήτηση για εφαρμογή των μέτρων (για τις συντάξεις και το αφορολόγητο) νωρίτερα