Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη ενέργειας των παικτών του Ολυμπιακού και αφού τον απέκλεισε σε έναν συναρπαστικό ημιτελικό στο τάι μπρέικ, νίκησε εύκολα στον τελικό τον Ηρακλή 3-0 (25-18, 25-16, 25-18) και κατέκτησε για δεύτερη φορά το Κύπελλο στο βόλεϊ.

Το φάιναλ φορ που διεξήχθη στη Ρόδο είχε δύο συναρπαστικούς ημιτελικούς, καθώς και ο Ηρακλής χρειάστηκε επική ανατροπή για να αποκλείσει τον Παναθηναϊκό στο τάι μπρέικ. Οι Πράσινοι είχαν προηγηθεί 2-0, αλλά έχασαν το παιχνίδι καθώς δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν 11 ματς μπολ στα δύο τελευταία σετ!

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Ντανιέλε Ρίτσι κατέκτησε για δεύτερη φορά στην Ελλάδα το Κύπελλο, καθώς είχε προηγηθεί ο τίτλος με τον Ολυμπιακό το 2001. Πολυτιμότερος παίκτης αναδείχθηκε ο ακραίος του ΠΑΟΚ Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό.

Ο Ντανιέλε Ρίτσι παραδέχθηκε ότι ο Ηρακλής ήταν κουρασμένος, καθώς ο ημιτελικός με τον Παναθηναϊκό είχε ολοκληρωθεί αργά, ενώ ήταν απώλεια και ο τραυματισμός του Αρμενάκη. «Ημασταν έτοιμοι, παλέψαμε και γενικά παρουσιαστήκαμε καλύτεροι. Στο βόλεϊ η καλύτερη ομάδα συνήθως νικάει. Παίξαμε καλά, όχι τέλεια, αλλά κανείς δεν είναι τέλειος. Κάναμε κάποια λάθη τα οποία μπορούσαμε να αποφύγουμε. Τώρα έχουμε το μυαλό μας στη Σύρο», είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΟΥΠΗΣ