Μαφιόζικη επίθεση σημειώθηκε στις 21.40 σήμερα Πέμπτη στους Αγίους Αναργύρους, όταν άγνωστοι γάζωσαν το αυτοκίνητο γνωστού νονού της νύχτας.

Οι δράστες είχαν στήσει ενέδρα στον43χρονο Γιώργο Λίτσα,στη συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Τριπόλεως, κοντά στο σπίτι του. Μόλις αυτός μπήκε στ’ αυτοκίνητό του, τον πλησίασαν και άρχισαν να τον πυροβολούν. Το θύμα τους δέχτηκε τα πυρά χωρίς να μπορέσει ν’ αντιδράσει. Στη συνέχεια εξαφανίστηκαν.

Οταν έφτασαν οι αστυνομικές δυνάμεις, τον βρήκαν αιμόφυρτο, βαριά τραυματισμένο μέσα στο αυτοκίνητό του. Κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε δεχτεί τουλάχιστον τέσσερις σφαίρες.

Πιστόλι Τοκάρεφ

Οι αστυνομικοί έχουν περισυλλέξει από τον τόπο της επίθεσης κάλυκες, πιθανόν από καλάσνικοφ, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Οι αξιωματικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, εξετάζουν ως πιθανότερο κίνητρο το ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Το θύμα είχε γίνει και παλαιότερα στόχος δολοφονικής επίθεσης.Ηταν στέλεχος αντίπαλης ομάδας με αυτή του Βασίλη Στεφανάκου, που δολοφονήθηκε πριν από λίγο καιρό στο Χαϊδάρι και η αστυνομία ερευνά όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και την πιθανότητα της αντεκδίκησης.

Ο Γιώργος Λίτσας είχε συλληφθεί κατ’ επανάληψη για υποθέσεις εκβιασμών και είχε φυλακιστεί ενώ φερόταν να σχετίζεται με την ομάδα των μπράβων του Βασίλη Γρίβα, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2017 έξω από το σχολείο του γιου του στα Γλυκά Νερά.