Εξιχνιάστηκαν τέσσερις υποθέσεις απάτης και αντιποίηση αρχής σε Ηράκλειο και Λασίθι, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου Έλληνα, ο οποίος παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενος διάφορες ιδιότητες, με σκοπό να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

Παράλληλα, ο συγκεκριμένος άνδρας που συνελήφθη, κατηγορείται για παραβάσεις που αφορούν σε όπλα, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε, βρέθηκαν στολές παραλλαγής με διακριτικά του ελληνικού στρατού, καπέλο τύπου τζόκεϊ με το σήμα της αστυνομίας, μπουφάν με διακριτικό «δυνάμεις άμυνας φρούρησης», κυνηγετικό όπλο, ράβδος με τη θήκη της και διάφορα προσωπικά έγγραφα παθόντων και άλλων πολιτών.

Από την προανάκριση της αστυνομίας, προέκυψε πως ο 46χρονος, από τον Ιούνιο 2016 έως και την 03.04.2018, προσποιούμενος διάφορες επαγγελματικές ιδιότητες, είτε σαν αξιωματικός στρατού, αστυνομικός, ακόμα και σαν διοικητής της Ε.Υ.Π. και φορώντας σε κάθε περίπτωση την προβλεπόμενη στολή, εξαπατούσε πολίτες παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά προκειμένου να τους παρέχει διευκολύνσεις σε δημόσιες υυπηρεσίες, όπως ελάφρυνσης χρεών, ακύρωσης προστίμων κ.λ.π.. Έτσι τους αποσπούσε χρηματικά ποσά φτάνοντας συνολικά στο χρηματικό ποσό των 6.060 ευρώ.

Επίσης, οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα στο Ρέθυμνο 48χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή του δήμου Ανωγείων κατηγορούμενος για ναρκωτικά και όπλα, όταν εντοπίστηκε στο Ι.Χ φορτηγό αυτοκίνητο του – και οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο και στη συνέχεια έρευνα στο σπίτι όπου διαμένει. Εκεί βρέθηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, οι οποίοι συνεργάστηκαν με την αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου: «1.057 γραμμάρια κάνναβης, πιστόλι με το γεμιστήρα του, φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ζυγαριά ακριβείας, 2 μαχαίρια και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ επιπλέον κατασχέθηκε το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών».

Τέλος, στο Λασίθι συνελήφθη 31χρονος υπήκοος Πακιστάν για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου. Συγκεκριμένα, αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση πληροφοριών πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε ο συγκεκριμένος άνδρας, όπου και βρήκαν 36 αυτοσχέδιες συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν 264 γραμμάρια κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 270 ευρώ ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες και ένα κινητό τηλέφωνο.