Δύο F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης πολύ κοντά στο ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το πετούσε στα 1.500 πόδια.

Οι τούρκοι πιλότοι μέσω ασυρμάτου ενημέρωσαν το ελληνικό ελικόπτερο ότι βρισκόταν κοντά στα τουρκικά σύνορα, καθώς πετούσε από τη Ρω προς τη Ρόδο.

Ο έλληνας πιλότος τούς αγνόησε και, αφού ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό και τον Α/ΓΕΕΘΑ, αμέσως στο σημείο βρέθηκαν, πετώντας στα 20.000 πόδια στον δικό μας εναέριο χώρο, δύο ελληνικά μαχητικά, αναγκάζοντας το τουρκικά να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Την εμφάνιση και αναχώρηση των τουρκικών μαχητικών παρακολούθησαν από το ελικόπτερο ο πρωθυπουργός και ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Πάντως, τέτοια περιστατικά έχουν ξαναγίνει και στο πρόσφατο παρελθόν. Συγκεκριμένα, στις 22 Μαρτίου ο αρχηγός ΓΕΣ είχε πετάξει στην ίδια περιοχή και τουρκικά αεροσκάφη και τουρκικά αεροσκάφη βρέθηκαν στην περιοχή.

Στο Πεντάγωνο, πάντως, δεν έκαναν λόγο για παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού, ωστόσο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για μια ακόμη ενέργεια που θα μπορούσε να αποφευχθεί από την πλευρά της Τουρκίας.