Το ζητούμενο για την ΑΕΚ εδώ που έφτασε η σεζόν είναι μονάχα η εξασφάλιση των βαθμών που θα της επιτρέψουν να κλειδώσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Με αυτό το σκεπτικό παρουσιάστηκε χθες η Ενωση στα Περιβόλια, απέναντι στον Πλατανιά, φτάνοντας τελικά στον στόχο της, παρότι δεν έθελξε με την απόδοσή της. Ωστόσο το γκολ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου ήταν αρκετό για να κάνει τον κόσμο της ομάδας να προετοιμάζεται για… φιέστα στο ματς με τον Λεβαδειακό που ακολουθεί.Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι μάλλον νωχελικά. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν το πάνω χέρι στο ματς, κρατούσαν την μπάλα, έκλεισαν τον Πλατανιά στο μισό γήπεδο, όμως μέχρι εκεί. Η ομάδα της Κρήτης αμυνόταν καλά, δίνοντας μεγάλο βάρος στα άκρα. Από όπου προσπαθούσε κυρίως να απειλήσει η Ενωση. Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι να έρθει στο 29′, όταν ο Μπακασέτας σούταρε από καλή θέση μέσα από την περιοχή, όμως νικήθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Οσο περνούσε η ώρα, η ΑΕΚ έκανε πιο έντονη την πίεσή της και τελικά κατάφερε να βρει το γκολ. Στο 39′ ο Αραούχο έκανε μια έξυπνη πάσα για τον Χριστοδουλόπουλο και ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης με προβολή έκανε το 1-0, δίνοντας έτσι στον Δικέφαλο το προβάδισμα που επιθυμούσε πριν από την ανάπαυλα. Αφού μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η μοναδική φάση που σημειώθηκε ήταν ξανά για την ΑΕΚ, με τον Κλιάιτς να νικά πάλι, και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο, τον Μπακασέτα στην προσπάθεια του διεθνούς άσου στο 43′. Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους, η ΑΕΚ βρέθηκε αντιμέτωπη με ακόμα μία ατυχία στην τρέχουσα σεζόν, καθώς ο σκόρερ του ματς αποχώρησε με ενοχλήσεις. Ο Χιμένεθ έβαλε στη θέση του Χριστοδουλόπουλου τον Γκάλο, με τη διάταξη να παραμένει ίδια, αλλά την Ενωση να χάνει σε ποιότητα και δημιουργία. Κάτι που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί ο Πλατανιάς, απειλώντας στο 65′ με το ωραίο σουτ του Ντικαμονά, που απέκρουσε ο Τσιντώτας. Αυτή η φάση έδειξε να «ξυπνά» τους Κιτρινόμαυρους που βρήκαν και πάλι ρυθμό, φέρνοντας το ματς στα δικά τους μέτρα. Δημιουργώντας κάποιες στιγμές για γκολ, κυρίως μέσω στημένων φάσεων, και κρατώντας τον Πλατανιά μακριά από την περιοχή τους. Κάτι που τους επέτρεψε να πάρουν την τεράστιας σημασίας νίκη με αυτό το 1-0 από το πρώτο μέρος.

Πλατανιάς (Γ. Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Ντικαμονά, Νίλι, Πατράλης, Κασάλιτσα (75′ Ουντότζι), Στανισάβλιεβιτς (85′ Αγγελόπουλος), Μάλσα, Βάντερσον, Ουές, Παπανικολάου (81′ Σινγκ), Ενσικουλού.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος (56′ Γκάλο), Μασούντ (68′ Αϊντάρεβιτς), Μπακασέτας (90′ Χουλτ), Αραούχο.