Σήμερα Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία έπειτα από δεκαπέντε ημέρες ανάπαυσης για τους μαθητές, σήμερα επιστρέφει στην αγωνιστική δράση και ο Ολυμπιακός έπειτα από το ίδιο διάστημα «διακοπής». Και αν οι μαθητές μετρούν αντίστροφα πια για το τέλος της σχολικής περιόδου, οι Ερυθρόλευκοι θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι στην επιστροφή τούς περιμένει… πρόχειρο διαγώνισμα. Το ματς με την Κέρκυρα (19.30) στο Γεώργιος Καραϊσκάκης παρουσία του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο πορτογάλος προπονητής έχει προγραμματίσει για αύριο το ταξίδι της επιστροφής στην πατρίδα. Εμεινε για να δει τη νέα του ομάδα στο χορτάρι. Να δει διάθεση και να εμπλουτίσει τις ήδη υπάρχουσες σημειώσεις του για το ερυθρόλευκο ρόστερ που ως γνωστόν «όλοι κρίνονται» με θέα στα επόμενα –στη νέα αγωνιστική εκδοχή που θα προκύψει το καλοκαίρι. Ο 48χρονος προπονητής είναι στη χώρα μας από την περασμένη Τρίτη και σε αυτό το διάστημα συναντήθηκε με όλους τους «εμπλεκομένους» στο σχέδιο για τον νέο Ολυμπιακό. Είδε σε δράση ώς και την ομάδα των εφήβων. Απέφυγε επιμελώς όμως οποιασδήποτε συναναστροφή με τους ποδοσφαιριστές του Χρήστου Κόντη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα περισσότερα από τα «ραντεβού» που έκανε αυτές τις ημέρες δεν έλαβαν χώρα στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, αλλά στο ξενοδοχείο όπου διαμένει. Σε έναν «ειδικό χώρο» που τον χρησιμοποιεί σαν το γραφείο του. Σήμερα λοιπόν θα τους δει για πρώτη φορά, και βέβαια όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να τον πείσει ότι αξίζει μια ευκαιρία έχει το δικαίωμα να τη διεκδικήσει. Ενδεικτικό της κατάστασης, το γεγονός ότι στην αποστολή του Ολυμπιακού χθες βράδυ χώρεσαν αρκετοί από εκείνους που θα… διεκδικήσουν μια θέση στο ρόστερ της επόμενης ομάδας. Ανάμεσά τους και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης που παρότι τραυματίστηκε στην προπόνηση της Πέμπτης (σύνδεσμοι) δίνοντας την εντύπωση πως θα μείνει νοκαόυτ για 7-10 μέρες, τελικά όχι μόνο πρόλαβε να τεθεί στη διάθεση του προπονητή αλλά έχει και… πιθανότητες ενδεκάδας.

Ποιοι έμειναν εκτός αποστολής; Οι Σεμπά και Οφόε που ο κύκλος τους στον Ολυμπιακό έκλεισε οριστικά. Ο τιμωρημένος Σισέ και οι Μποτία, Ζιλέ και Ιγκόρ Σίλβα από τους υγιείς. Συνολικά ο Χρήστος Κόντης για το ματς με την Κέρκυρα συμπεριέλαβε στις επιλογές του 19 ποδοσφαιριστές (αλλά μόνο δύο κεντρικούς αμυντικούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον Μποτία που το συμβόλαιό του τελειώνει το καλοκαίρι). Πρόκειται για τους Χουτεσιώτη, Προτό, Χατζησαφί, Κούτρη, Ελαμπντελαουί, Νικολάου, Ενγκελς, Ρομαό, Ταχτσίδη, Μάρτινς, Μάριν, Φορτούνη, Πάρντο, Ανδρούτσο, Τζούρτζεβιτς, Μιραλάς, Ανσαριφάρντ, αλλά και τους Βέργο και Βρουσάι. Ο τελευταίος έπαιξε φέτος σε δύο ματς Κυπέλλου αλλά στο πρωτάθλημα δεν έχει αγωνιστεί ποτέ. Φαίνεται πως είναι ένα από τα νέα παιδιά που θα πάρουν ευκαιρία σε αυτόν τον επίλογο.