Μία πρόσφατη γνωριμία με νεαρό άτομο και οι αμφιβολίες που είχε για την ευτυχία της στον προγραμματισμένο για τον ερχόμενο Μάιο γάμο της ήταν αυτά που οδήγησαν την 25χρονη βοηθός οδοντίατρου να καταγγείλει μία ανύπαρκτη –όπως αποδείχθηκε τελικά –απόπειρα βιασμού, την περασμένη Τετάρτη στου Γκύζη. Η 25χρονη μάλιστα στην προσπάθειά της να πείσει την Αστυνομία αυτοτραυματίσθηκε με νυστέρι στον θώρακα και στα πόδια της! Πρόκειται για μια υπόθεση που για αρκετές ημέρες είχε προκαλέσει αναστάτωση τόσο στην περιοχή του Γκύζη όσο και σε άλλα σημεία του κέντρου της Αθήνας, με δεκάδες πολίτες να εκφράζουν την αγωνία τους στα τοπικά αστυνομικά τμήματα. Παράλληλα, υπήρχαν μέχρι και ανακοινώσεις ιατρικών φορέων ή άλλων προσώπων προς συμπαράσταση της 25χρονης. Στελέχη όμως της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών είχαν διαπιστώσει σχεδόν από την αρχή ότι το «σενάριο επίθεσης» που περιέγραφε η νεαρή ήταν διάτρητο και αντελήφθησαν ότι ο «δράκος του Γκύζη» δεν υπήρξε ποτέ. Κι αυτό γιατί δεν υπήρχε ουδείς αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας σε μια πολυσύχναστη περιοχή, απογευματινές ώρες, αλλά και διότι η νεαρή περιέγραψε έναν «μυστηριώδη συνεργό» με αμφιλεγόμενο ρόλο! Οι αστυνομικοί κατάφεραν να οδηγήσουν την κοπέλα στην ομολογία της σκηνοθετημένης επίθεσης λέγοντας ότι όλα θα αποδειχθούν μέσω της λήψης DNA από τα ρούχα της, τις αναλύσεις των κλήσεων κινητών τηλεφώνων κ.λπ.

Η υπόθεση, που θυμίζει κινηματογραφική ταινία, ξεκίνησε προ πέντε ημερών με καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης. Η «έντρομη» 25χρονη είχε καταγγείλει: «Ηταν 20.40 (Τετάρτη) όταν έφευγα από τοπική κλινική στην οδό Θεριανού στου Γκύζη, όπου εργάζομαι. Την ώρα που περπατούσα ήρθε από πίσω μου ένας άνδρας περίπου 1,80, αδύνατος, που μιλούσε σπαστά ελληνικά. Κρατούσε σουγιά. Μου έβαλε ένα πανί στο στόμα και με έσυρε περίπου 20 μέτρα μακριά σε ένα απόμερο σημείο. Εκεί πήγε να μου βγάλει τα ρούχα και τα εσώρουχα. Πιστεύω ότι ήθελε να με βιάσει. Με χαράκωσε στο στήθος και στα πόδια. Αντέδρασα. Τον κλώτσησα και έπεσε κάτω».

Ακολούθως περιγράφει ότι ο «δράστης επιβιβάσθηκε σε μοτοσικλέτα που οδηγούσε συνεργός του». Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δεν ανακάλυπταν τίποτα που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς της νεαρής, αφού κανείς από τους κατοίκους των γύρω πολυκατοικιών δεν είδε ή άκουσε κάτι. Επιπλέον δεν υπήρχε καμία καταγραφή από κάμερες που να δείχνει την επίθεση ή την αναφερόμενη κίνηση της μοτοσικλέτας. Επίσης η θεωρία του συνεργού που περιμένει σε μοτοσικλέτα (σαν να πρόκειται για περιστατικό ληστείας) και όχι να προσπαθεί να ακινητοποιήσει το θύμα –όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις κακοποίησης –δεν φάνηκε καθόλου πειστική. Τελικώς οι αστυνομικοί, στην τέταρτη διαδοχική φάση εξέτασης της 25χρονης, την οδήγησαν στην ομολογία περί ψευδούς καταγγελίας για να μην παντρευτεί τον 37χρονο με τον οποίο συζούσε. Ο 37χρονος κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας και δήλωσε άγνοια για τα πάντα, όπως και ότι δεν είχε αντιληφθεί επιθυμία της 25χρονης να ματαιώσει τον γάμο. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αναφερθεί τρεις-τέσσερις υποθέσεις σκηνοθετημένων ληστειών σε Ρόδο, Πάτρα και Τρίκαλα για διαφόρους λόγους!

Διαψεύδει. Πάντως, αργά το απόγευμα της Κυριακής η 25χρονη –μέσω του δικηγόρου της Αντώνη Φούσσα –υποστήριξε ότι δεν έχει προχωρήσει σε ανάκληση των καταγγελιών της για την απόπειρα βιασμού. Καθώς και ότι «οι αστυνομικοί τής έδωσαν να υπογράψει μία κατάθεση όπου δεν είχε σαφή εικόνα του περιεχομένου της». Μάλιστα ισχυρίσθηκε ότι λόγω των αναφορών για σκηνοθετημένο περιστατικό κ.λπ. έχει ζητήσει ο μέλλων σύζυγός της να ματαιωθεί ο γάμος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η 25χρονη θα εμφανισθεί αύριο εκ νέου στις αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας για να προχωρήσει σε σχετικές διευκρινίσεις.