Συγκίνηση προκαλούν τα λόγια του Νίκου Κούκλατζη, του πατέρα ενός από τους δύο Ελληνες φυλακισμένους στρατιωτικούς. Σχεδόν 50 ημέρες έχουν περάσει από τη στιγμή που συνελήφθησαν τα παιδιά τους και κρατούνται στην Αδριανούπολη, κι έκτοτε τα βλέπουν ελάχιστα πίσω από τζάμια φυλακής. Αγωνιούν για την τύχη τους και για το πότε θα τα σφίξουν στην αγκαλιά τους, με την ελπίδα ζουν ότι αυτά που τους λένε οι επίσημες αρχές, για θετικές εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες, θα γίνουν πραγματικότητα.

Ο Νίκος Κούκλατζης μίλησε στο Εθνος για την αγωνία που έχουν μαζί με τους γονείς του Αγγελου Μητρετώδη τονίζοντας: «Ζούμε καθημερινά με αυτό. Κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης. Άλλαξε η ζωή μας μέσα σε λίγα λεπτά. Προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Δίνουμε κουράγιο στον εαυτό μας και παραμένουμε νηφάλιοι τόσο εγώ όσο και η γυναίκα μου.

Υπογραμμίζει ότι τα παιδιά τους ευτυχώς είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση αλλά επισημαίνει ότι ο χρόνος τους περνά βασανιστικά αργά, με πολύ διάβασμα, αλλά ευτυχώς οι Τούρκοι στις φυλακές τους φέρονται καλά:

«Τα παιδιά, κυρίως ο Δημήτρης, περνούν την ώρα τους διαβάζοντας κάθε είδους λογοτεχνικά βιβλία, όπως του Καζατζάκη αλλά και τους Νταν Μπράουν. Ετοιμάζομαι να πάω νέα βιβλία την ερχόμενη Παρασκευή. Τους φέρονται καλά εκεί, δεν έχουν παράπονο».

Και συνεχίζει: «Ο Δημήτρης δεν το βάζει κάτω. Αντιλαμβάνεται ότι αυτή η ιστορία μπορεί να κρατήσει αρκετά και δείχνει ότι είναι έτοιμος να κάνει υπομονή για όσο διάστημα απαιτηθεί μέχρι να λήξει αυτή η κράτηση».