Η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ εκδίκασε προχθές την έφεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης ποινής που επιβλήθηκε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα. Η απόφαση αναμένεται να γίνει γνωστή την επόμενη εβδομάδα, καθώς οι δύο ομάδες θα καταθέσουν υπομνήματα τη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει πως η επιτροπή θα ανακοινώσει την απόφαση της την ίδια μέρα ή το αργότερο την Τρίτη και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, δύο βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Το παιχνίδι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ κατακυρώθηκε στην Ενωση με 3-0 και στον δικέφαλο του Βορρά έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 63.000 ευρώ. Θα πρέπει πάντως εδώ να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος προχώρησε χθες σε τοποθέτηση υπέρ του ΠΑΟΚ σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ έκανε δηλώσεις για το αίτημα που κατέθεσε η ΑΕΚ, με το οποίο ζητούσε την εξαίρεση του προέδρου της επιτροπής εφέσεων Δημήτρη Σκουτέρη. Ο πρώην υπουργός έκανε μάλιστα λόγο «για μεθόδευση εξαίρεσης του προέδρου της επιτροπής εφέσεων από πλευράς ΑΕΚ», ενώ από την άλλη χαρακτήρισε «ευπρεπές» το σχόλιο της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

«Ο δικαστής εκπληρώνει την αποστολή του, ενεργώντας ως αμερόληπτος τρίτος. Ενα κλασικό τέχνασμα των διαδίκων είναι να προσπαθούν να τον εμπλέξουν στη διαμάχη ως «φίλο», «αντίπαλο» κ.τ.λ. και έτσι να τον εξουδετερώσουν. Αυτή την εξουδετέρωση επιχειρεί προφανώς να μεθοδεύσει το αίτημα εξαίρεσης κατά του αθλητικού δικαστή Δ. Σκουτέρη που κατέθεσε η ΑΕΚ. Ευτυχώς το άμεσο σχόλιο του ΠΑΟΚ ήταν ευπρεπές. Βασικό όμως είναι η κακή αρχή να μην έχει συνέχεια: οι διάδικοι, εμπλεκόμενοι κ.λπ. να σέβονται τη Δικαιοσύνη και να μην την καταγγέλλουν σε κάθε βήμα» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

Αν μη τι άλλο ήταν μια τοποθέτηση που προκάλεσε αρνητική εντύπωση.