Με επιστολή της στην ΕΠΟ η ΑΕΚ ζήτησε χθες την εξαίρεση του Δημήτρη Σκουτέρη από τη διαδικασία της εξέτασης της έφεσης του ΠΑΟΚ για την πρωτόδικη απόφαση του ντέρμπι της Τούμπας, παραθέτοντας συγκεκριμένα επιχειρήματα για αυτή την πρωτοβουλία της. Η Ενωση στέκεται αρχικά στον ορατό κίνδυνο του Grexit στην περίπτωση που προκύψουν αποφάσεις οι οποίες θα έρθουν σε κόντρα με την κοινή λογική, κάνει εκτενή αναφορά στην καχυποψία που υπάρχει από την πλευρά της μετά τη μεταμεσονύκτια απόφαση του Σκουτέρη πριν από το ντέρμπι των δύο ομάδων στη Θεσσαλονίκη, ενώ θέτει και ζήτημα μεροληψίας από μεριάς του δικαστή! Ζητώντας έτσι με κάθε επισημότητα την εξαίρεσή του από τη διαδικασία, προκειμένου να μην υπάρξει η παραμικρή σκιά στην υπόθεση.

Η πρωτοβουλία της ΑΕΚ έφερε την άμεση αντίδραση του ΠΑΟΚ, με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης να επιτίθεται στην Ενωση κάνοντας λόγο για ένα… περήφανο πρωτάθλημα και κατηγορώντας την για σύγκλιση απόψεων με τον Ολυμπιακό.

«Ξεπερνούμε το ότι η ΑΕΚ ουσιαστικά υπαινίσσεται πως ο Σκουτέρης έβγαλε λανθασμένη απόφαση για το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, επιβεβαιώνοντας τις υποψίες μας πως από καιρό έχει επιτευχθεί σύγκλιση. Ξεπερνούμε το γεγονός πως αγνοεί ότι η απόφαση Σκουτέρη επικυρώθηκε και σε τρίτο βαθμό από αρεοπαγίτες. Δεν θα σταματήσουμε όμως να ξεπερνούμε, πως για τα καλά πλέον η ΑΕΚ έχει στρέψει την προσοχή της στον δικαστικό αγώνα, για ένα… περήφανο νομικό πρωτάθλημα», σχολίαζαν χαρακτηριστικά από μεριάς Ασπρόμαυρων. Η απάντηση της ΑΕΚ δεν άργησε να έρθει, αφού λίγο μετά, μέσω διαρροής, η Ενωση υπερασπίστηκε με νομικά επιχειρήματα την κίνησή της, σχολιάζοντας παράλληλα με σκωπτικό ύφος ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τα αίτια του πανικού που δείχνει να έχει κυριεύσει τον ΠΑΟΚ. «Δεν καταλαβαίνουμε τον πανικό του ΠΑΟΚ για ένα απόλυτα στοιχειοθετημένο και χωρίς υπόνοιες αίτημα με βάση τις διατάξεις του Δικονομικού Κανονισμού της ΕΠΟ και του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», ανέφεραν από την ΑΕΚ. Οπως γίνεται αντιληπτό από τις χθεσινές εξελίξεις το μέτωπο της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ παραμένει ορθάνοικτο και τα όσα θα συμβούν σήμερα, κατά την εκδίκαση της έφεσης, αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον. Τόσο για το αποτέλεσμα της διαδικασίας όσο και για το αν θα γίνει τελικά δεκτό το αίτημα της Ενωσης για την εξαίρεση του Σκουτέρη από την υπόθεση.

Ξανά στην Περιφέρεια

Νέο ραντεβού με την Περιφέρεια Αττικής αναμένεται να έχουν μέσα στην εβδομάδα οι άνθρωποι της ΑΕΚ, προκειμένου να τρέξουν οι εξελίξεις για το θέμα της υπογειοποίησης που έχει έρθει στο προσκήνιο. Οι μέχρι τώρα επαφές των δύο πλευρών έχουν γίνει σε καλό κλίμα και στην ΑΕΚ προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τους μηχανισμούς που χρειάζονται για να προκηρυχθεί ο δημόσιος διαγωνισμός και το έργο που συνδέεται άμεσα με την κατασκευή της «Αγια-Σοφιάς» να μπει σε… ράγες, ώστε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να τεθεί σε εφαρμογή.