Με μια κίνηση που έχει ιδιαίτερο συμβολισμό αλλά και ουσία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει και πάλι ως μείζον το ζήτημα της ασφάλειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικοινώνησε χθες με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ζητώντας την αποδέσμευση όλων των ομάδων ΔΙΑΣ που είναι επιφορτισμένες με τη φύλαξη των γραφείων του κόμματος.
Οπως αναφέρεται στη δήλωση του προέδρου της ΝΔ, πρόκειται για το 20% των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη των γραφείων του κόμματος, «προκειμένου να επιστρέψουν άμεσα σε περιπολίες στις γειτονιές». «Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι – κόμματα, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες – επαναξιολογήσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες φύλαξης, θα αποδεσμεύσουμε έναν σημαντικό αριθμό αστυνομικών για να κάνουμε τις γειτονιές μας πιο ασφαλείς» επισημαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η ασφάλεια του πολίτη – θα το λέω διαρκώς – είναι βασική προτεραιότητά μου», πρόσθεσε, «και αυτή προϋποθέτει την επιστροφή των αστυνομικών στους δρόμους και τις γειτονιές. Χρειαζόμαστε περισσότερες περιπολίες, ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και καλύτερη κατανομή του ανθρώπινου δυναμικού».
«Ξέρω ακριβώς τι θα κάνουμε εφόσον οι πολίτες μάς εμπιστευθούν στις επόμενες εκλογές για να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της ασφάλειας. Αλλά μέχρι τότε δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στα λόγια», κατέληξε.
Απαντώντας ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, τόνισε πως τα «δημοσιεύματα σχετικά με υποτιθέμενους σχεδιασμούς για μειώσεις στα ποσοστά των αστυνομικών που ενεργούν περιπολίες, απλώς ανάγονται στη σφαίρα των fake news». Αλλωστε, όπως είπε, στην κατ" ιδίαν επικοινωνία του με τον αρχηγό της Αστυνομίας είχε κάθε ευκαιρία να εξακριβώσει τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα. «Είναι εξάλλου γνωστό ότι οι πεζές περιπολίες άρχισαν επί των ημερών αυτής ακριβώς της κυβέρνησης» προσέθεσε. Ο Νίκος Τόσκας σημείωσε ότι κατά τα άλλα πρέπει «να τον ευχαριστήσουμε για τη σπουδή του να αποδεσμεύσει δύο στους δέκα αναλογικά από τον συνολικό αριθμό των αστυνομικών που έχουν διατεθεί για φύλαξη στο κόμμα του».