Οι αφγανικές δυνάμεις σκότωσαν έναν σημαντικό διοικητή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε αεροπορική επιδρομή, ένα χρόνο αφότου αποσκίρτησε από τους Ταλιμπάν και εγκαθίδρυσε ένα νέο οχυρό στη χώρα, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο Καρί Χεκμάτ σκοτώθηκε σε επιδρομή με μη επανδρωμένο αεροσκάφος το απόγευμα της Πέμπτης στην περιοχή Νταρτζ Ααμπ της βόρειας επαρχίας Τζοζτζάν του Αφγανιστάν, δήλωσε ο Χανίφ Ρεζάι, εκπρόσωπος της αφγανικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι ο Μαουλαβί Χαμπίμπ Ουρ Ραχμάν διορίστηκε διάδοχός του στην ηγεσία του ΙΚ στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση συγκρότησε ένα νέο προπύργιο στην επαρχία αυτή πέρυσι, όταν ο Χεκμάτ αποσκίρτησε από τους Ταλιμπάν, προσελκύοντας την προσοχή των αμερικανικών δυνάμεων.

Το ΙΚ εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Αφγανιστάν πριν από τρία χρόνια. Εκτός από το βασικό του προπύργιο στην ανατολική επαρχία Νανγκαρχάρ, στα σύνορα με το Πακιστάν, οι μαχητές του αναπτύσσουν δράση και στο βόρειο Αφγανιστάν.