Στο πένθος έχει βυθιστεί ο Καναδάς μετά από την τραγική είδηση φονικής σύγκρουσης λεωφορείου που μετέφερε εφηβική ομάδα χόκεϊ με φορτηγό και κόστισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους.

Οι Ηumboldt Broncos ταξίδευαν σε αυτοκινητόδρομο βόρεια του Τίσντεϊλ στην επαρχία Σασκάτσουαν για έναν αγώνα με τους Nipawin Hawks, όταν το λεωφορείο τους συγκρούστηκε με φορτηγό το απόγευμα της Πασρασκευής.

Από τους 28 επιβαίνοντες στο λεωφορείο σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός, ενώ οι υπόλοιποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Τρεις εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν στα θύματα περιλαμβάνονται παίκτες της ομάδας (ηλικίας 16-21 ετών) ή προπονητές.

«Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνούν αυτοί οι γονείς», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter o πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, o οποίος έστειλε τα συλλυπητήριά του.

Την είδηση επιβεβαίωση η αστυνομία, με ανακοίνωση της σημειώνοντας ότι:«Δεκατέσσερις άλλοι άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα. Τρεις από αυτούς είναι σοβαρά», σημειώνοντας ότι στο λεωφορείο επέβαιναν 29 άνθρωποι.