Επική ανατροπή για τη Μάντσεστερ Γιουνάτεντ καθώς νίκησε στο Ετιχαντ τη Σίτι 3-2 και της χάλασε το πάρτι που ετοίμαζε η «μπλέ» πλευρά της πόλης. Με νίκη η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατακτούσε και μαθηματικά τον τίτλο.

Ηταν ένα καταπληκτικό παιχνίδι με δύο όψεις. Στο α’ μέρος απόλυτη κυρίαρχος η Σίτι έστω και με αρκετές αλλαγές, λόγω του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν απογοητευτική, με μεγάλα προβλήματα στη μεσαία γραμμή, αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα και το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο. Η Σίτι πέτυχε δύο γκολ (Κομπανί 25′ και Γκιντογάν 30′) και είχε τουλάχιστον άλλες τρεις σπουδαίες φάσεις για να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Μοιραίος ο Στέρλινγκ που τρεις φορές απέτυχε να σκοράρει από εξαιρετική θέση. Σε αυτό το διάστημα η Σίτι είχε 64% κατοχή μπάλα και 9 τελικές. Η Γιουνάιτεντ ούτε μία! Κι όμωςστη συνέχεια, σε 23 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα είχε τρία γκολ σε τέσσερις τελικές!

Στο β’ μέρος, η ομάδα του Μουρίνιο αποφάσισε να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Πογκμπά από τους χειρότερους παίκτες παίκτες του γηπέδου στο πρώτο 45λεπτο έφερε το ματς στα ίσια σε τρία λεπτά (53′ και 55′). Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Σμόλινγκ (οριακά οφσάιντ) νίκησε τον Εντερσον για να κάνει την ολική ανατροπή (69′).

Ο Γκουαρντιόλα αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει Ντε Μπρόνιε, Ζεσους και Αγουέρο. Η Σίτι πίεσε, δικαιούται να διαμαρτύρεται για τη φάση του 78′ όταν ο Γιανγκ ανέτρεψε τον Αγουέρο, ωστόσο ο Ατκινσον δεν έδειξε τίποτα. Οι γηπεδούχοι είχαν δύο σπουδαίες φάσεις στο τέλος. Πρώτα με την καταπληκτική επέμβαση του Ντε Χέα στην κεφαλιά του Αγουέρο (89′) και στο επόμενο λεπτό με το δοκάρι του Στέρλινγκ.