«Εχουμε τη δική μας Σαντορίνη» είναι ο τίτλος άρθρου της τουρκικής εφημερίδας Millyet σύμφωνα με το οποίο αναφέρει ότι τουρκική κατασκευαστική εταιρεία φιλοδοξεί να δημιουργήσει τουριστικό θέρετρο στα παράλια της Σμύρνης.

Το φιλόδοξο σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός συγκροτήματος κατοικιών που θα προσομοιώνει τον ελληνικό τουριστικό παράδεισο, υπό τον τίτλο Park Side Santorini.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κατασκευαστής στην ιστοσελίδα του, το έργο θα αναπτυχθεί σε μία έκταση 21.000 τετραγωνικών μέτρων και θα αποτελείται από 507 συγκροτήματα διαμερισμάτων, καθώς και 17 μονοκατοικίες. Η περιοχή διαθέτει δυνατότητες επέκτασης μέχρι και 74.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η «Σαντορίνη» θα καταλαμβάνει μία έκταση 52 τετραγώνων που θα αποτελείται από συγκροτήματα πέντε και 8 ορόφων.

Οι τιμές των ακινήτων θα ξεκινούν από 228.000 τουρκικές λίρες και τα διαμερίσματα θα έχουν εμβαδόν από 53 έως 114 τετραγωνικά μέτρα.

Ο κατασκευαστής υπόσχεται τον καθαρότερο αέρα της περιοχής, θέα στη θάλασσα, βουνίσια ατμόσφαιρα και ειδικά σχεδιασμένες πισίνες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ηρεμία και την ασφάλεια των ενοίκων του.