Ωρα αποφάσεων (επί διοικητικού) για τον Παναθηναϊκό, καθώς πλέον ενεργοποιήθηκε η πρώτη αφαίρεση (τριών) βαθμών για την υπόθεση Βέμερ και δεν είναι πια απλώς απειλές και μελλοντικοί κίνδυνοι.
Και τώρα τρέχουμε, δηλαδή, καθώς οι Πράσινοι ναι μεν έχουν πάρει την παράταση των δύο εβδομάδων για την αδειοδότηση, ναι μεν έχουν τη θετική εισήγηση από αρκετές ομάδες για την αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού, αλλά αν αρχίσουν να σκάνε οι -3, εκεί τους σώζει μόνο το… παραδάκι και τοις μετρητοίς, καθώς με τρεις τέτοιες περιπτώσεις ο υποβιβασμός είναι αναπόφευκτος.
Η απόφαση λοιπόν της εκδίκασης της υπόθεσης την Παρασκευή βγήκε χθες το μεσημέρι και φυσιολογικά έκανε δεκτό το αίτημα του Γερμανού.
Τώρα λοιπόν αρχίζει η μάχη του Τριφυλλιού με τον χρόνο, προκειμένου να αποφύγει την αφαίρεση βαθμών. Αν μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή τα έχει βρει με τον παίκτη, αυτός θα προχωρήσει σε αναίρεση της απόφασης. Ειδάλλως από την Κυριακή (15/4), που είναι το επόμενο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, οι Πράσινοι θα έχουν μετά το ματς προθεσμία τρεις εργάσιμες ημέρες για να πληρώσουν τον παίκτη και να πάρουν πίσω τους βαθμούς, αλλιώς η ποινή παραμένει.
Οπως αναφέρει αναλυτικά η απόφαση, αφαιρούνται 3 βαθμοί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του ποσού των 498.322,15 ευρώ, εντός προθεσμίας τριών εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης.
Στόχος η… ανάσταση
Πάντως, η επανεμφάνιση (ουσιαστικά μετά τον Σεπτέμβριο, όταν είχε βγει και ανακοινώσει την αποχώρησή του από την ΠΑΕ) του Γιάννη Αλαφούζου, που βρέθηκε στη συνάντηση των ομάδων για τα τηλεοπτικά, δείχνει ότι έχει εκ νέου ενεργοποιηθεί, καθώς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να χρεωθεί την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του συλλόγου (πιθανός υποβιβασμός).
Οι Πράσινοι έχοντας πάρει την παράταση στοχεύουν τώρα στην… ανάσταση την Τετάρτη του Πάσχα, όπου έχει οριστεί το έκτακτο ΔΣ στη Λίγκα με θέμα την αλλαγή του κανονισμού περί υποβιβασμού σε περίπτωση που δεν είναι πλήρης ο φάκελος αδειοδότησης.
Το Τριφύλλι, έχοντας τους μεγάλους του ΠΟΚ (Ολυμπιακός – ΑΕΚ) αλλά και άλλες τέσσερις ομάδες (Πανιώνιος, Λαμία, Λάρισα και Ατρόμητος) στο πλευρό του, ψάχνει άλλες πέντε ψήφους για το ιδανικό 12/16 που θα τον γλιτώσει μια και καλή από τον βραχνά του υποβιβασμού. Παράλληλα τρέχει για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, καθώς θέλει να κλείσει την πιο επικερδή συμφωνία (φαβορί η Cosmote) προκειμένου να εισπράξει μεγάλη προκαταβολή και να κλείσει τρύπες.